fbpx

Saját motor teszt: Kawasaki ER-6f – A Zöld Sárkány

kawasakier6fSzóval kezdjük az elején, de ne a kerék feltalálójával, mert neki is annyi ideje volt, hogy ráért volna a hiperhajtóművet is feltalálni, mivel utólag minden találmány tök egyszerű!

De ne is a motor elejénél, mert ott még nem tartunk! Szóval a motoros múltamról annyit, hogy már ovis koromban kapcsolatba hozták a nevem és a fejem egy piros cetkával, ami elcsapott, de később mégis ültem rajta a rehabilitáció keretében! A lényeg, hogy nekem is (mint minden valamirevaló motorosnak) előbb volt motorom, mint jogsim, noha ezt nem tartom követendő példának, de éppen ezért nem is ítélem el!

Amikor megvettem életem értelmét, Zöld Sárkányt akkor még azt hittem, hogy tudok motorozni, mivel az emzét már úgymond kimotoroztam! Csak úgy mellékesen megjegyzem, a lányoknak, akik már nagy (600-as) vassal nyomják az utakon és éppen annak hisznek, aki olyat mond, ami éppen tetszik nekik, hogy tudásilag még az emzé is sok nekik!

Szóval én is azt hittem, hogy kinőttem az emzét! Még szerencse, hogy volt a bejáratás időszaka, ahol meg volt határozva, hogy max 4000 rpm az első 800 km-en! Ekkor a Kawa végsebessége kb. 90 km/h!

Tehát mentem a motorért emzével, ott letámasztottam azzal a felkiáltással, hogy majd jövök érte valamikor és felpattantam Zöld Sárkányra és uzsgyi! Itt az elején mindjárt be is kakiltam majdnem, mert azért mégsem kellett volna ugyanolyan gázadással indulni, mint az emzével!

Aztán 1 sec után ismét majdnem bekakiltam, mert a féket sem kellett volna annyira meghúzni! Szóval vettem 1 mély levegőt az első eltöltött 2 méter után, és roppant óvatosan, mint aki először ül motoron, kikanyarodtam a főútra és óvatosan hazaporoszkáltam!

Zöld Piszok profilja

Megjegyzem, akkor Ő még egy frissen befogott Sárkány volt és még nem szokta meg, hogy ül rajta valaki! Tehát szép lassan elkezdtünk összebarátkozni, és nem forgattam 4000 fölé (szándékosan, max. véletlenül, de akkor is 6000 alatt maradt) és rájöttem, hogy a 90 km/óra is gyors, ha hamar érem el!

Szorgalmasan gyűjtöttem bele a km-eket, akkor még volt pénzem benzinre és spanyolból hoztam bele az olajat.

 

Nincs még vége, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

5 1 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x