EseményekHírekMotorverseny

Rossi Moor a MOTO3 Junior Világbajnokság utolsó futamán indul Valencia-ban

FAIRIUM NEXT GENERATION RIDERS TEAM Rossi Moor Assen Northern Talent Cup

Nagyon jó hír minden motorsport rajongó, és a Magyar Motorsport számára: a Fairium Next Generation Riders Team 14 éves pilótája, az idei Norhtern Talent Cup bronzérmese, Rossi Attila Moor egy fantasztikus lehetőséget kapott. Rossi rajthoz állhat az utolsó Moto3 Junior Világbajnokság futamán Valenciában november 21-én.

A fiatal tehetség a Gazzola Racing Team-nél fogja helyettesíteni Marcos Ruda spanyol versenyzőt és egy KTM RC250GP motorral áll majd rajthoz.

Rossi főmérnöke erre az alkalomra nem más lesz, mint Alessandro Tognelli (becenevén Bronzina), aki a Moto3 ban jelenleg is versenyző Izan Guevara főmérnöke.

Rossi Attila Moor így nyilatkozott a nagy lehetőségről:

“Nem tudom elmondani mennyire boldog vagyok, hogy engem választottak, és első magyarként vehetek részt a Moto3 Junior Vb-n.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Tudom, hogy nem lesz könnyű feladatom, de most is mint mindig a 100%-ot fogom kihozni magamból és a motorból. Az a célom, hogy minél több tapasztalatot szerezzek ezen a hétvégén. Nagyon köszönöm a lehetőséget Andrea Gazzola-nak a Gazzola Racing Team managerének és tulajdonosának, és természetesen Stefano Favaronak, apukámnak és edzőmnek Moor Istvánnak, és a csapat többi tagjának Geri Katalinnak, Schulz Balázsnak, Fazekas Attilának és Kovács Anettnek, hogy mindig mellettem állnak és hisznek bennem.

Stefano Favaro:

Azt hiszem, hogy Rossi Moor számára nem lehetne jobban befejezni ezt a fantasztikus 2021-es szezont. Andrea Gazzola már 2019-ben felfigyelt Rossi Moor-ra, amikor 3 alkalommal szabadkártyásként elindult Spanyolországban, a European Talent Cup sorozatban. Most két év után, Marcos Ruda spanyol versenyző távozásával azonnal hívott, hogy Rossinak lehetőséget adjon.

A Moto3 Junior Világbajnokságon Rossi Moor lesz a legfiatalabb versenyző, így ez egy remek tapasztalatszerzési lehetőség számunkra. Én részemről annyit tudtam még hozzárakni, hogy szóltam Alessandro Tognelli-nek, aki Izan Guevara Moto3-as pilóta főmérnöke az Aspar Team-nél. Szeretnénk Rossi számára a legjobb feltételeket biztosítani, hogy komoly tapasztalatokat szerezhessen ezen a hétvégén, és minél jobban átérezze, hogy mit jelent egy Junior VB sorozatban versenyezni.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük