KiemeltMotorokMotortesztek

Rokon-e a kistesó? Honda ADV350 2022 teszt – VIDEÓVAL!

Honda ADV350 2022 motorteszt Csajok a motoronAz elképzelések szerint az X-ADV-vel van rokonságban ez a modell – legalábbis külsőségekben – a szívét a Forza 350-től örökölte. Bár a neve szerint 350-es, valójában csak 330 köbcentis motorral szerelték (ahogy a Forza 350-et is), aminek csúcsteljesítménye 21,5 kW (29 LE) 7500-as percenkénti fordulatszámnál, legnagyobb forgatónyomatéka pedig 31,5 Nm 5250-es fordulatnál.

Végsebessége az ótra szerint 150 km/óra, így elővárosi közlekedésben illetve autópályán is kényelmesen lehet tartani a tempót a többi közlekedővel az ADV350 nyergében. A benzintank 11,7 literes és ha a 3,4 literes átlagfogyasztással számolunk, akár 340 kilométert is el tud menni egy tank benzinnel.

Az ADV350 kütyüfaktort leginkább talán a hosszabb utakon élvezhetjük. Az okostelefont Bluetoothon keresztül a robogóhoz csatlakoztathatjuk és a napfényben is tökéletesen látható LCD kijelzőbe épített Honda Smartphone Voice Control (HSVC) rendszeren keresztül tudjuk fogadni a hívásokat, hallgathatjuk a navigáció utasításait vagy válogathatjuk a zenéket.

Az okoskulcs rendszer – ami mára már szinte minden Honda modell sajátja – a hétköznapokat egyszerűsíti le. A Smart Key segítségével a robogót megközelítve már csak egy gombnyomás (meg egy csavarás a mosógép kapcsolón) elindítani a  motort, vagy felnyitni az ülést illetve a benzintartály ajtaját. De ugyanehhez a rendszerhez kapcsolható az extraként is megvásárolható okosdoboz is. Ha elmegyünk a motortól, minden zár egyszerre zár le.

Honda ADV350 2022 motorteszt Csajok a motoron

Hogy őszinte legyek, nem használtam ki a tesztmotor minden adottságát, teljesen hétköznapi módon motoroztam vele, a városban intéztem az ügyeimet, szállítottam a gyerekeket, vásároltam és ilyenek. De mivel az olvasóink között sokan vannak, akik hasonló célból keresnek motort illetve robogót, ez is teljesen releváns információ lehet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Még több kép a Honda ADV350-ről a galériában

Hogy ne csigázzam tovább a kedélyeket, el kell mondanom, hogy erre a célra valószínűleg nem szükséges egy ilyen minőségű és tudású motorkerékpár. Hogy az áráról se feledkezzünk meg, 2.289.000 Ft-ért valóban csak akkor érdemes megvásárolni, ha nem csak a kényelem és a pakolhatóság a szempont, hanem a megerősített futóművet is alaposan kihasználjuk vele.

Honda ADV350 2022 motorteszt Csajok a motoron

A hátsó ülése például elég széles és kényelmes az utas számára, amit az oldalsó kapaszkodók is kiegészítenek. Ha például ennek az információnak a tudatában valaki hosszabb túrára indulna vele, a Honda erre is gondolt, hiszen hátsó csomagtartóval és 50 literes okos dobozzal is megvásárolható a modell, így már 2 449 000 Ft az ára. Az jó referencia, hogy a kislányom nagyon élvezte.

 

Lapozz a műszaki adatokhoz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük