HírekKultúraMotoros zene

Rock and Roll, ahogy a csövön kifér – megjelent a KerecseN motoros videoklipje

kerecsen zenekar 1– Hogy sikerült összeegyeztetni a zenélést a motorozással?

– Hál Istennek nem üti a kettő egymást, sőt. Pl. idén a Hunyadi Rend (nem MC, de motoros baráti társaság) megkeresésére egy adománygyűjtő rendezvényen léptünk fel Déván. Mi ketten Krisztiánnal (a banda basszerosa) kb. 200 motoros társaságában gurultunk oda. A cucc és a dobosunk kisbusszal jött utánunk. Kb. 1200 km motorozás, minden baj nélkül. Óriási élmény volt örömet okozni a Dévai Szent Ferenc alapítvány által pártfogolt gyerekeknek. Napközben motoroztatás zajlott, este pedig adtunk egy jó kis koncertet. 2020 szeptemberében újra megrendezésre kerül ez a dolog, akit érdekel motorosként, bátran jelentkezzen!

– Milyen motorjaitok vannak és miért pont ezekre esett a válsztásotok?

– Krisztián egy 850-es Yamaha TDM-en gurul, én pedig egy majd 30 éves Honda Revere 650-nel csapatok. Mért pont ezek? Mert erre volt keret. Viccet félretéve, a Reveréről pont most olvastam az oldalatokon egy saját motor tesztet, teljesen helytálló a vélemény. Megbízható, a kategóriájában bivalyerős, könnyen kezelhető naked bike. Pofon egyszerű konstrukció, és az anyagot sem spórolták ki belőle. Aki V2-es régi vágású naked-et szeretne, nem fog csalódni benne. A TDM-ről nem tudok nyilatkozni, mert nem ér le róla a lábam, de biztos jó motor az is.

– Mik a kedvenc témáitok?

– Nem bonyolítjuk túl a dolgot, nyomjuk a rakenrollt, ahogy a csövön kifér. Alapvetően amolyan régi vágású rockzenét játszunk, amit esetenként némi blues-zal, népzenével vegyítünk. A zenei alapok és a szövegek (leszámítva a népdal feldolgozásokat) tőlem származnak. Aztán erre a vázra mindenki hozzáteszi a saját elképzelését. Legalábbis az esetek többségében így működik a dolog. Előfordul, hogy van konkrét elképzelésem a többi hangszeres témát illetően, ilyenkor ezt megvitatjuk, aztán demokratikusan elfogadjuk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

kerecsen zenekar 2– Kérlek mutasd be a tagokat!

– A banda atomerőműve Hatala Jani, dobos. Iszonyat precíz, megbízható ember. Olyan mint egy óramű, ami nem ketyeg, hanem dübörög, mint a tank. A basszusgitáros Ferusz Krisztián. Ő nemrégiben tért vissza 2 év után a bandába, mindnyájunk nagy örömére. Én pedig az énekes-gitáros vagyok, de ha kell tudok dorombolni is.

– Milyen lesz az új album? Milyen a régi?

– Hogy milyen lesz, az még a jövő titka. Mindenesetre elkezdtük a felvételeket. Annyi biztos, hogy nem egy vidám, mulatós album lesz. A dalok többsége háborús témákat feszeget majd. Viszont nem ilyen depressziós, érfelvágós dologra kell gondolni. Maguk a dalok pörgősek, csak alapvetően szövegileg ez nem egy vidám témakör. Ennél többet egyelőre nem szeretnék elárulni ezzel kapcsolatban. Az első albumunk “Majom a trónon” címmel 2016 végén jelent meg. A teljes anyag megtalálható a Youtube-on, így aztán az a legjobb, ha mindenki maga alkot róla véleményt.

 

 

Képek: Kerecsen zenekar, Youtube

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük