EseményekHírekMotorkiállítás

Retróban gazdag motoros kiállítás Veronában – Motor Bike Expo 2016

motor bike expo 2016 05A téli időszak végét talán senki sem várja jobban, mint egy motoros. Ilyenkor bármilyen, motorozással kapcsolatos program jól jöhet. Aki megtehette, az idén is ellátogatott a veronai Motor Bike Expo-ra, hogy feltöltődjön motoros élményekkel, hangulattal a hideg napokon.

A múlt hétvégén megrendezett kiállítás nem a legnagyobb az ilyen tematikájú rendezvények sorában, de nemzetközi jelentősége vitathatatlan. Idén, január 22.-24. között is összegyűltek egy kupacba a motorkerékpár gyártók és a legnevesebb motorépítők, ahol minden látogató megtalálta a kedvére való programot és motoros élményt, melyekben most sem volt hiány.

A rengeteg újdonság és az épített, illetve régi gép felsorakoztatása mellett számos motoros témában adtak át díjakat a legjobbaknak. Megválasztották a legjobb motoros magazint és több kategóriában adták át a legjobb motorépítőnek járó elismeréseket is.

A Motor Bike Expo egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó eseménye a Custom Chrome Europe Bike Show volt. A versenyző motorépítők itt mutatták be legújabb alkotásaikat, melyek közül a közönség szavazás útján választotta ki a legjobbakat. Többek között az átépített Indian, Harley-Davidson és Victory gépek mellett a régi, klasszikus versenymotor, old school és radical stílusú motorok legjobbjai is elismerésben részesültek.

A motorépítők mellett a fényező mesterek is külön versengtek és a legjobb motoros ruhákat készítő cégek is megmérettettek.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

motor bike expo 2016 10A vérbeli motoros cuccok mellett Dirk Bikkemberg, belga divattervező és a Yamaha együttműködése révén egy igazán egyedi, motoros életérzést megjelenítő divatkollekció is bemutatásra került. A Yamaha „Dark Side of Japan” szellemiségét ez az úgynevezett Sport Couture kollekció is megjelenítette az új MT modellcsalád bemutatása mellett. A nem mindennapi ruhadarabok ötvözik a motoros életérzést az egyediséggel, a sportossággal, így azok stílusban kiválóan illeszkednek az MT Yamahák formavilágába, illetve meg is jelenítik azt.

Az elmúlt évek nagy slágereivel, a Café Racer motorokkal nagy számban találkozhattak a nézelődők, és az újjáéledt Scrambler stílus jellegzetességeit felvonultató széria és épített motorok is szép számban megtalálhatók voltak a kiállítás területén. Rengeteg kisebb-nagyobb cég egyedi gépe színesítette a kavalkádot, melyet látványos kaszkadőr show egészített ki.

Külön kiállítási sarok várta azon motorosokat is, akik a túrákban élik ki motoros vágyaikat, vagy csak tervezik, hogy a jövőben ezt tegyék. A tapasztalt szakemberek nekik igyekeztek segítséget nyújtani.

 

A szervezők a jövő motoros generációjáról sem feledkeztek meg, így a kiállítás idején különféle tematikájú előadásokon, bemutatókon vehettek részt azok a fiatalok, akik érdeklődnek a motorok elektronikai, mechanikai, biztonságtechnikai megoldásai iránt, vagy egyszerűen csak motorozni szeretnek, szeretnének.

 

A Motor Bike Expo helyt adott továbbá korunk egyik legaktuálisabb témájának, az alternatív közlekedési megoldások, a környezettudatos energiafelhasználás és a jövőbemutató innovációk megjelenésének is, így szem előtt tartva azt a jövőt, melynek köszönhetően a korszerű közlekedési eszközök használata mellett is még sokáig megőrizhetjük a Föld egészségét.

Aki magába szívta a három nap hangulatát, az egészen biztosan könnyebben kibírja az első tavaszi napsugárig. Addig még bőven lesz ideje ahhoz is, hogy többek között megvalósítsa garázsa mélyén azokat az ellesett ötleteket, megoldásokat, melyeket a kiállítás legszebb motorjain látott.motor bike expo 2016 01motor bike expo 2016 02motor bike expo 2016 03motor bike expo 2016 04motor bike expo 2016 06motor bike expo 2016 11motor bike expo 2016 12motor bike expo 2016 13motor bike expo 2016 14motor bike expo 2016 20motor bike expo 2016 21motor bike expo 2016 22motor bike expo 2016 23motor bike expo 2016 24motor bike expo 2016 25motor bike expo 2016 26motor bike expo 2016 27motor bike expo 2016 28

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük