EseményekHírekMotorkiállítás

Rengeteg értékes díjat osztottak ki Veronában a Motor Bike Expo-n

Motor Bike Expo 2023 Verona nemzetközi motorkerékpár kiállításLenyűgöző siker volt az idei Motor Bike Expo Veronában. Nemcsak a hazai és külföldi látogatók száma növekedett jelentősen, hanem a kiállítók mennyisége is rekordokat döntött.

A 2023 január 27-29. között Veronafiere-ben megrendezett Motor Bike Expo kiállításon 720 cég vett részt 100 ezer négyzetméteren, 7 pavilonban, 5 szabadtéri területen, több mint 100 találkozón, valamint sporteseményeken és bemutatókon. A kiállításra pedig több ezer rajongó érkezett motorral, kihasználva a parkolási és ruhatári szolgáltatásokat.

Az idei kiállítás ismét egy olyan esemény volt, amely összehozta a nagy motoros közösséget, a világ vezető márkáit, feltörekvő cégeket, az egyedi motorkerékpárok művészetét, a kiegészítőket, ruházatot, jelmezeket, turisztikai ajánlatokat és mindent, ami a két kerék körül forog.

Motor Bike Expo 2023 Verona nemzetközi motorkerékpár kiállítás

Francesco Agnoletto és Paola Somma, a rendezvény ötletgazdája és szervezője szerint: “A mi álláspontunk egyértelmű: nem a motorkerékpár teszi a motorost, hanem a motoros a motorkerékpárt. A Motor Bike Expo 2023-on jelen lévő vállalatok megfeleltek a kihívásnak, és ez a kivételes eredmény megerősít bennünket abban, hogy a közönség értékelte ezt”.

A különböző bemutatók mellett versenyek is zajlottak, számos díjat vihettek haza az épített motorkerékpárok készítői.Mivel idén már nem a motorépítő világbajnokság része a Motor Bike Expo, így saját kategóriákat alakítottak ki. A nemzetközi zsűri négy szupervendége – Zach Ness (Arlen Ness), Fred Krugger (Krugger), Jeff Holt (V-Twin Visionary) és Yaniv Evan (Powerplant) – hosszas tanácskozás után hozta meg az ítéletet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Motor Bike Expo 2023 Verona nemzetközi motorkerékpár kiállítás

King of Custom

A legáhítottabb díjat, a “King of Custom” címet a Hazard Motorcycles nyerte el, így átvehette az MBE AWARD 2023 táblát, köszönhetően a “Ghisarama” nevű, rendkívül stílusos és kifinomult dragsterének. A motort Matteo Fustinoni több mint három éven át építette, és az ikonikus Riva Aquarama motorcsónakok ihlették.

Matteo egyútal megnyerte a Custom Chrome Europe által felajánlott, 10 000 euró értékű Ultra nagy teljesítményű kéthengeres motort; emellett egy értékes, a Silverbone által erre az alkalomra kézzel készített ezüst karkötőt is fel tud majd mutatni. A különlegesség? A 15 drágakő, amellyel a veronai Motor Bike Expo 15 éves fennállását ünneplik.

Motor Bike Expo 2023 Verona nemzetközi motorkerékpár kiállítás
MBE 2023
Photo: Pietro Rizzato © 2023
www.pietrorizzato.com

“MBE PICKS” különdíjak

A kiállító cégek közül néhányan úgy döntöttek, hogy különdíjat szentelnek a személyes “MBE 2023 legjobbjának”, megerősítve ezzel, hogy minden kiállító figyelemmel kíséri a motorépítők által a vásáron bemutatott egyedi járműveket.

 • A Carbon Visionary kitüntette a Road Glide by RCK Roll Chop-ot, amely három értékes karbon kiegészítőből álló csomagot nyer, és az American Choppers Magazine is jelölte.
 • Az Eternal City Motorcycle Show a Surui Motor Garage hihetetlen baggerét választotta, amelyet egyenesen Indonéziából repültek a Motor Bike Expóra.
 • Az Arlen Ness Enterprises Luca Mancinit és ’93-as H-D FXR-jét jelöli.
 • A Devil’s Garage nyerte el az áhított Custom Show Emirates díjat – aki az Egyesült Arab Emírségekből érkezett Veronába erre az alkalomra.
 • A francia Punta Bagna a DMC Toys 4 Men alkotását választotta, amely szintén a Dutch Madness Photography egyik kedvence.
 • A Hard Rock Cafe a PDF Motociclette BSA-t nevezi a “Motor Bike Expo legrockosabb motorkerékpárjának”.
 • Az MBE nagy barátjának, Giovanni di Pillónak az emlékére odaítélt díjat felesége, Cristina Siani adta át Ruote Celeri számára a gyönyörű BMW R75/5 replikáért.
 • A hagyományos Metzeler-díjat az Asso Special Bike és az RP Motorcycles együttműködéséből született Carbon Bluster nyerte el, miután az Aldo Ballerini, Andreetto és Micke Persello alkotta, akkreditált újságírókból álló zsűri gondosan kiválasztotta.
Motor Bike Expo 2023 Verona nemzetközi motorkerékpár kiállítás
MBE 2023
Photo: Pietro Rizzato © 2023
www.pietrorizzato.com

MAGAZIN-DÍJ: A magazinok és a média által kiválasztott motorkerékpárok

Ha jelképesen meg kellene választanunk a szaklapok legnépszerűbb motorját, akkor kétségtelenül a Boccin Custom Cycles 1949-es Panhead Chopperje az, amely három jelölést is kapott: Kopteri Magazine (Finnország), Bikers Insider (Oroszország) és CRP (Hollandia). A német CustomBike magazin és a Virgin Radio – az esemény hivatalos partnere – a Gallery Motorcycles “Baba Jaga” modelljét választotta. A Dream Machine (Németország) megerősítette az MBE Award ítéletét a Hazard Motorcycles jutalmazásával.

Motor Bike Expo 2023 Verona nemzetközi motorkerékpár kiállítás

Az olasz magazinok díja

Az XTR PEPO BMW R 18-as BMW-je Federico Aliverti és Aldo Ballerini számára a Motociclismo csapatból. A Motosprint és az InMoto az FTG Moto (Filippo és Giacomo Tagliabue) Kawasaki GPZ 900 ‘Top Gun Tribute’ modelljét választotta. Egy BMW a Bikers Life számára is, amely a VM Cycles R 100 RS-t díjazta.

A Motoblog az America Specialist Street Glide-ot, a Duecilindri a Performance Cycles Sportster Sueca Iron-t, a Moto.it Andrea Perfetti pedig az American Dream oldalkocsit választotta.

Motor Bike Expo 2023 Verona nemzetközi motorkerékpár kiállítás

A hagyományos Lowride Bike Show által odaítélt egyedi motorok

A Motor Bike Expo ezen kiadásának díjazása a Lowride motorkerékpár kiállításon is, amely a DMC Toys 4 Men Harley-Davidson Early Shovelt a “Best in show”-ként koronázza meg.

 • A “legjobb chopper” a Nikobikes,
 • a “legjobb freestyle” a Nedz Designz,
 • a “legjobb bobber” a Soul Ship Bobber,
 • a “legjobb festés” a 70’s Helmets,
 • a “legjobb bagger” a Surui Motor Garage,
 • a “legjobb klub stílus” a BKB Boman Kustom Bikes,
 • a “legjobb módosított” az RCK Roll Chop.

Az elégedettséget Massimo Carracino és a Guareschi Moto is elnyerte a “legjobb cafe racer” díjjal, míg a “legjobb scrambler” díjat a Bottega Bastarda kapta. A Sporty Awards díjátadón Marc Torrent és Luca Torresini kettős elismerésben részesült.

Motor Bike Expo 2023 Verona nemzetközi motorkerékpár kiállítás

CLUBSTYLE CONNECTION – Olasz nemzeti verseny

Franciaországból a Clubstyle Connection pálya a legjobb nemzetközi Clubstyle nevezéseket hozza össze Veronában, és az első díjat a különböző kategóriákban Fred Kodlin, a BKB Boman Kustombike, az RP Motorcycles és az Asso Special Bike kapta.

 

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

 

A következp Motor Bike Expo 2024-ben lesz, a Veronafiere-ben, január 19. és 21. között.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük