EseményekMotorverseny

Rendhagyó majális Kunmadarason

matusikandiMíg a legtöbb ember vidékre menekül majálisozni, ahol távol van a zajtól és a nyüzsgéstől, akadnak szép számmal olyanok is, akik még a piros betűs ünnepnapokat is benzingőzben, gumifüstben és dobhártyaszaggató zajban töltik. És így van ez jól, számukra április végén újra kinyitotta kapuit a kunmadarasi dragaréna.

Április 28-tól május 1-ig várta a sokat megélt kunmadarasi reptér a sebességre éhes látogatókat. Ezúttal a Honda Motoros Majális keretén belül 17 kategória versenyzői mérhették össze tudásukat, míg az UEM Dragbike kupán 5 kategória versenyzőinek szurkolhatott a nagyérdemű.

 

Az időjárás nem volt túl kegyes a reptér lakóihoz. A Csajok a Motoron puncskuckóját péntek délután még jó időben kezdtük felállítani a Wildos srácok közreműködésével, de az utolsó oldalát már szakadó esőben rögzítettük. Ez a rövid, de annál intenzívebb eső nem csak a lelkesedést hűtötte le, de a hőmérséklet is drasztikusan csökkent, így a hátralevő néhány futamon már nem tudtak igazán jó eredményt futni a versenyzők.

 

A szombati nap nagyon ígéretesen indult, hétágra sütött a nap, és hipp-hopp kellemes meleget varázsolt a résztvevők és szurkolók legnagyobb örömére. Időközben befutottak a sorsolt jegyek boldog nyertesei is, így végre egyre több nicknév mellé társul arc is.Még több kép a galériában!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az örömünk azonban csak kora délutánig tartott, a Tisza felől megállíthatatlanul úsztak felénk az esőfelhők, így a zuhét aznap sem sikerült megúsznunk. A lehűlés, mint kötelező tartozék is tiszteletét tette a pályán, újabb gyenge eredményeket és csalódott arcokat okozva.

Szerencsére az esti Blues Company és Fog/Dog koncertre már tovább állt az égi áldás, és már fázni sem fázott senki a buli hangulatnak és az ivólének köszönhetően. Volt, akinek annyira megtetszett a csillagos ég, hogy az alatt hajtotta álomra a fejét, és volt olyan is, aki örök gyerekként a játszóházban keresett éjjeli menedéket.

A vasárnapi nap már reménytelenül indult, óriási felhők takarták el a napot. Hol esett, hol fújt, de a verseny folytatódott. A nedves pályát igyekeztek szárítgatni több kevesebb sikerrel, a pályaszárító eszköz azonban nagy nézőközönséget vonzott a pálya szélér

Hadnagy Józsi ugyanis épp a szárítás ideje alatt ecsetelte, hogy hamarosan újra Kunmadárra érkezik a rakétaautó, többen pedig a szárító hangjából, és a HaJó beszédéből elcsípett fél információkból arra következettek, hogy a hamarosan egészen pontosan most van.

Idén újabb női versenyzővel bővült a szebbik nem köre a drag arénában. Egy svéd hölgy, Elvira Karlsson is rajthoz állt a Pro Stock Bike kategóriában, ahol a kvalifikáció során sikerült 8 másodperc alá szorítania szintidejét, ami eddig számára lehetetlennek tűnt.

Ebben a kategóriában versenyzik egyébként Matusik Andi is, a majális sajnos neki sem kedvezett, ennek ellenére szerencsére most sem lehetett letörölni a mosolyt az arcáról. A második helynek is nagyon örült, mert végre egy igazi ellenfél került mellé, a híres Papp Laci, akiről tudjuk, hogy a szíve is zöld, mégis egy suzuki nyergében győzte le Andit.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük