fbpx

Pocakos Motorozás

Este kilenc, mire hazaindulhatunk, sose feküdtek le a gyerekek ilyen későn. Anya végül boldogan motorra pattan, apa meg viszi haza a kocsit a két gyerekkel, a kisebbik persze ordít, ahogy a torkán kifér. Este tizenegy, mire hazaérünk, és végre ágyba dugjuk a gyerkőcöket. Újra motorom van! Egy egész motortalan hét után…

– „Most mérges vagy?”- kérdeztem a férjem.
– „Szex lesz? És kaja? Nem, nem vagyok mérges. Már megszoktam… „

Átírni persze már ő vitte az új szerzeményt, mert én nem értem rá motorozni. De most nagyon boldog vagyok, mert megvan az a motor, amire mindig is vágytam, megvan az ÁLOMMOTOROM. Újra. De szerintem most hosszú-hosszú-hosszú időre!

Hogy szabad-e, lehet-e várandósan motorozni? Mindenki döntse el maga. Szerintem ésszel, odafigyeléssel robogózni, netalán motorozni biztonságosabb és egészségesebb, mint zötykölődni egy büdös, koszos, zsúfolt buszon. A határokat, szabályokat azonban be kell tartani, és a gömbölyödő pocak sem lehet akadálya a megfelelő motoros ruházatnak.

Aki így akar motorozni, szerezzen be hozzá kabátot is! A kabát persze csak a megfázás ellen szükséges, mert ilyenkor esés vagy baleset NINCS. Pocakosan nincs figyelmetlen autós, lelépő gyalogos, csalinkázó biciklis, repülő kutya. Csak a „többiek”, akik az úton és az út mellett közlekednek, akiket LÁTUNK, akárhol is vannak, és TUDJUK, hogy merre fognak menni, még akkor is, ha ezt nem jelzik előre, sőt talán még ők maguk sem tudják.

Kicsi gyerkőcök mellett pedig – akárki akármit is mond – nem lehet motorozni, túrázni, világot járni. Ahogy semmi egyebet sem lehet csinálni. De még mindig jobb a garázsban nézegetni kedvenc motorunkat, mint ugyanezt csupán virtuálisan tenni.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x