fbpx

Pocakos Motorozás

Bánatos is voltam, meg nem is. Bánatos voltam, mert úgy éreztem, hogy többet ilyen klassz motorom sose lesz, de örültem, hogy végre arra lesz használva, amire való: úttalan utakon, hegyen-völgyön, árkon-bokron keresztül, motorozni. Elhatároztam, hogy a motorért kapott pénzt elteszem, és ha pár év múlva egyszer majd úgy alakul, hogy a csemeték mellett motorozásra is marad idő, akkor talán majd veszek egy másik járgányt. Talán egy choppert, vagy cruisert, vagy valami hasonló, családanyának való töf-töfföt.

Ebben megnyugodva nézegetni kezdtem a hirdetéseket, persze „csak úgy”, hogy mégis képben legyek a piaci helyzettel. És akkor megláttam ŐT. Egy fekete BMW G650X Country-t. Hmmm, ez nem is rossz, gondoltam. Másnap megint megnéztem a hirdetést. Harmadnap megint.

– „Nézd csak milyen jópofa motor” – mondtam a férjemnek.
– „Na, ne viccelj már, ez ugyanaz, mint a másik volt pepitában!”- jött a válasz. (Amiben egyébként igaza volt.) „Úgysincs időd motorozni, a másikkal se motoroztál.” (Ebben is igaza volt.)
– „Deeee, nekem tetszik!”
– „Akkor hívd fel!”

Felhívtam, nem vette fel. Egy óra múlva felhívtam újra, megint semmi. Felhívtam aznap hatszor, semmi. Másnap ugyanaz. Küldtem egy sms-t, amire végre válasz jött, és gyorsan összeszedve a két gyereket már mentünk is motornézőbe, „csak úgy”, no, csak azért, hogy ugyebár a listámról kihúzzam ezt a típust, ha…

Odaértünk, megnéztük. Már messziről látszott, hogy gondos gazdája volt. Ez is van rajta, az is, meg amaz is. Szuperül felszerelt. Na, kipróbálom, „csak úgy, mégis, ha már ugyebár itt vagyunk”. Két méter után már tudtam, hogy ez az enyém lesz… Az eladó tiszta bizonytalan, hááát, tulajdonképpen egy kollégája is megvenné, a héten akkor megkérdezi, hogy neki kell-e. Férjem közben küzd a két gyerekkel, már rég vacsorázniuk kellene.

Mondom az eladónak, hogy én ezt most el is vinném, ha adja. Hosszas variálás és telefonálgatás után végül összejön az alku, adásvételit persze nem vittünk, nyomtató nincs, vagy egy órába telik, míg négy példányban lekörmöljük. Míg az eladó kipakolja a cuccát a motorból, addig én szoptatok, a nagyobbik gyerkőcöt meg a TV elé ültetjük.

Ajánlom másoknak is
NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

5 1 vote
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x