HírekKultúraMotoros film

Pasi, akire gerjedünk – Tölgypajzsos Thorin motoron

richard-armitage-tolgypajzsos-thorin-a hobbitA hobbit című filmben Thorint alakító Richard Armitage játszott már ’60-as évekbeli motorost, s a való életben, fiatalon elszegődött egy cirkuszba Budapesten.

Amikor láttam A hobbit első részét, a Váratlan utazást, egyből az jutott eszembe, hogy a törp herceget inkább látnám motoron, mint pónin… Ki lehet ez a színész?

A filmes karakter fizimiskájával simán illene például a Sons of Anarchy-ba, még pár tetoválással a karján.

A George Gently – Igazság vagy gazság című angol krimiben korhű motorost alakít, bőrkabáttal, fehér sállal, borotvált arccal, az 1960-as évek Angliáját bemutatva – a féktelen fiatalokat, a drogozást, a korrupt rendőrséget.

Richard egyébként angol származású, 1971. augusztus 22-én született Leicesterben, az Egyesült Királyságban. Édesanyja, Margaret titkárnő, édesapja, John pedig mérnök.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Imád olvasni, és fiatalkorában a kedvenc regényei közé tartozott A gyűrűk ura és A hobbit – nem véletlenül…

a hobbit

Richard rájött az iskolában, hogy érdekli a színészet, és ennek érdekében mindent megtett, még egy budapesti cirkuszba is elszegődött azért, hogy megszerezze az Equity Cardot, amely egy ún. színész tagsági kártya Angliában.

Járt a híres londoni színi- és zeneművészeti akadémiára, s elkezdett játszani a West End-en. Olyan musicalekben mutatta meg tehetségét, mint a Macskák, a 42nd Street, az Annie Get Your Gun, valamint a Királyi Shakespeare Társulatnál is fellépett a színpadon.

A vásznon – a kisebb szerepeket követően – a BBC által készített Sparkhouse hozta meg azt a bizonyos áttörést Richardnak. 2004-ben kiválasztották John Thornton textilgyáros szerepére az Észak és Délben, s ekkor kezdett nőni rajongótábora, és második Mr. Darcy-ként emlegették.

richard-armitage-motorcycle

2006-ban a Robin Hoodban láthattuk, majd egy év múlva a Miss Marple sorozat Az alibi című részében. 2011-ben pedig az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban. S eljött 2012, A hobbit – Váratlan utazás, és követte Smaug pusztasága, majd Az öt sereg csatája, amikor Tölgypajzsos Thorin meghal, miután legyőzi ellenségét, Azogot, és a családi karmát, az arany bűvöletébe való beleőrülést.

richard-armitage-thorin

Richard Armitage szeret alaposan felkészülni a szerepeire, olyannyira, hogy dolgozott farmerként a Sparkhouse kedvéért, gyárakat látogatott az Észak és Dél miatt, kísérte a londoni helikopteres légimentőket a The Golden Hour-ért.

Rá kellett jönnöm, hogy szakáll és hosszú haj nélkül meg sem látnám. Hát igen, ízlések és pofonok, ki mire van kihegyezve… Úgy tűnik, átlagban én a „robzombiekra“.

[wpdiscuz-feedback id=”ny0woakaku” question=”És te? Szerinted is úgy van, hogy azokat „látjuk meg”, akik sablonra az ízlésünknek megfelelnek? Vagy pusztán kisugárzás kérdése, és megtetszhet olyan is, aki egyébként nem az ízlésünket tükrözi külsőre?” opened=”0″]És te? Szerinted is úgy van, hogy azokat „látjuk meg”, akik sablonra az ízlésünknek megfelelnek? Vagy pusztán kisugárzás kérdése, és megtetszhet olyan is, aki egyébként nem az ízlésünket tükrözi külsőre?[/wpdiscuz-feedback]

richard-armitage

 

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Kattints ide: Motoros Film Adatbázis

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük