fbpx

Pasi, akire gerjedünk – Peleskey Bence modell imád motorozni

peleskey bence modell5Ha jól tudom, üzleti főiskolán végeztél Budapesten. De mégsem ebben dolgozol…

– Igen, de itt egy kis helyesbítéssel hadd éljek, ugyanis közgazdászként végeztem, és ugyan már egy ideje freelancerként, de mint social media manager tevékenykedem. A jelenlegi munkakörömben vegyíteni kell a régi iskola alappilléreit a jelenkor (technikai) vívmányaival (lásd okostelefon és social media), ami kifejezetten érdekes és szórakoztató tud lenni.

A modellkedés hogyan jött az életedben? Mi motivál eziránt?

– Nagyon vicces, mert amikor Párizsban éltem, már voltak szárnypróbálgatások, de úgy rúgtak ki minden ügynökségtől, hogy a lábam nem érte a földet. Ott elengedtem ezen álmaimat… Aztán eltelt 15 év, jött némi tetoválás és szakáll, majd álltam az utcán gyanútlanul és odaléptek hozzám egy lehetőséggel… valahol mégis ez volt megírva.

Mennyi időt fordítasz a tested karbantartására? Milyen jól bevált trükkjeid vannak?

– A kulcsa az egésznek a mozgás és a diéta. Nem feltétlenül ebben a sorrendben, de a kettő egymás nélkül aligha működik. Nincsenek praktikák, vagy trükkök… edzeni kell és bírni a párolt csirke, brokkoli nem kifejezetten kellemes zamatát! Én annyit mozgok egyébként, amennyit csak bírok. Heti 5 súlyzós edzés mindig meg kell legyen, és mellé mindenhova gyalogszerrel járok. A tempós séta aerobnak a legtökéletesebb (számomra).

peleskey bence modell1

Mint modell is folyamatosan járod a világot. Úgy tűnik, ez a sorsod, nem?

– A tavalyi évem volt a csúcs ilyen szempontból. Még december 26-án is volt egy utam Los Angelesbe. Ami épp annyira villanyozott fel, mint amennyire le is taglózott, hiszen már június óta vizionáltam magamban, ahogyan édesanyám halászlevét szürcsölöm egy fél kilós cipóval a kezemben… de ez sajnos tavaly elmaradt. Sok volt, de ha menni kell, hát menni kell!

Milyen a modell szakma? Tudom, hogy mindennek vannak árnyoldalai, illetve jók is. Kegyetlen harc megy a modellek közt egy-egy munkáért?

– Őszinte leszek, fogalmam sincs. Én élek a kis világomban, teszem a dolgom, amiből akad elég (általában 117 dolog fut párhuzamosan). Amennyiben hívnak (és érdekes, illetve jó a projekt), akkor a legnagyobb örömmel teszek eleget a felkéréseknek. Újfent szerencsés vagyok, mert sokszorta érdekesebb ez a szakma, mint egy irodában ülni napi 8-9-10, vagy akár több órában. Egy igazán jó munkát még ennyi év után is mindig izgalommal vár az ember, de idővel persze ez is rutinná válhat. Ádáz harcot pedig, még ha jól emlékszem, senkivel sem kellett vívjak egy-egy munkáért, ezért ebben is szerencsésnek tartom magam.

A férfi modelleknél is ugyanaz érvényesül, mint a nőknél? Tehát, olyan dolgokra gondolok, hogy például folyamatosan figyelik a súlyodat, a kinézetedet? Megmondják, hogy szakállt vagy bajuszt növessz? Szóval, hogy működik ez a világ?

– Ha jól akarod csinálni (mint bármi mást az életben, úgy gondolom), akkor itt is nagyon kell ügyelned a részletekre. Persze, hogy nem akar senki egy csapzott hajú, nem éppen top formában lévő modellel fotózni/reklámozni bármit is. A képeid alapján hívnak be, tehát ha nem úgy nézel ki, ahogy a portfóliódban… nos akkor másodjára már nem biztos, hogy hívni fognak. A szakállamat akarták már levágni, de ezeket a megkereséseket rendre el is utasítom, érthető okok miatt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

#carelesswhisper Thanks @devaifoto for the awesome photo and @sylvibodi for being such a #coolcat ? with @zanzacosmetics #zanzacosmetics #zanza

Peleskey (@peleskey) által megosztott bejegyzés,

Nemrégiben Bódi Szilvivel volt fotózásod. Az intim fotózásokat hogyan kezeled? Volt már valamilyen gond a partnereddel?

– Csak ismételni tudnám magam: ez is csak egy munka. Tény és való, hogy általában dekoratív emberek dolgoznak együtt, de például Szilvi is nagyon jó barátom, semmi több. Helyén kell ezt tudni kezelni, és szerintem a legtöbbünknek ez azért egészen jól is megy.

 

Még mindig nincs vége, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

Peyton

Rácz Edina

A tanítóképző főiskola elvégzése és a Nők Lapjánál töltött gyakornoki év után 2010-2019 között volt a Csajokamotoron.hu újságírója.

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x