fbpx

Paks-Peking Pannónián és Roburon

pancsivalpekingbe663Két lelkes paksi fiatalember Treszl Gábor és Magyar Zoltán arra vállalkoztak, hogy egy 1967-es oldalkocsis Pannónia T5-ös motorkerékpárral elmotoroznak a Pekingi Olimpiai Játékokra. A tervezett, Ukrajnán, Oroszországon, Szibérián, Kazahsztánon, a Góbi sivatagon át- és vissza vezető úton több mint 24 000 km-t teljesítettek.

2008. június 20-án indultak útnak egy szintén veterán korú Robur busz öt fős legénységének társaságában. Hazafelé Mongóliában elvált egymástól a Pannónia és a Roburos csapat útja. A motorosok a Kazahsztán távoli sztyeppéin élő, magukat ősmagyaroknak valló nép vendégszeretetét élvezték. 120 nap motorozás után október 17-én érkeztek haza.

2008 november 29-én, szombaton délelőtt 10 00-kor a Közlekedési Múzeumban megnyíló kiállítás e rendkívüli teljesítménynek állít emléket. A megnyitóval egyidőben mindkét túra résztvevői útközben készült fényképekkel, mozgófilmmel élménybeszámoló előadást tartanak, kötetlen beszélgetés formájában számolnak be utazásukról. Az úton résztvevő járművek közül a Pannónia a kiállítás része lesz, a múzeum előtt pedig az érdeklődő látogatók megtekinthetik a nagy utat megtett Roburt is.

 

Az út főbb állomásai: Paks-Pécel-Budapest-Kiev-Penza-Szamara-Asztana-Irkutszk-Ulan-Ude-Ulánbátor-Szajnsand-Peking.

Az oda-vissza út teljes hossza: 24 000 km.

A résztvevő járművek:
– 1967-es Pannónia T 5 Duna OK 3 oldalkocsival. A motor teljesítménye: 15 LE (11 kW)
– 1988-es Robur LD 3000 busz. A motor teljesítménye: 68 LE (50 kW)

Még több kép a galériában!A túra résztvevői:

Pannóniával: Treszl Gábor és Magyar Zoltán,

Roburral: Balázs Ottó, Bencze Levente, Jármi Zsolt, Kalocsai Sándor és Magyar Gáborpancsivalpekingbe651pancsivalpekingbe659

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x