Hírek

Ősszel is megszaporodnak a motoros balesetek – frissítve

motorbaleset mezobereny 2A mezőberényi streetfighter napra igyekeztek azok a motorosok, akik a 47-es számú főúton szenvedtek balesetet szombaton.

Négy motorkerékpár és egy személygépkocsi ütközött össze szombat délután a 47-es számú főút Békéscsaba és Mezőberény közötti szakaszán. A balesetnek öt súlyos sérültje van, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett – tájékoztatta a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.

Vargáné Szombati Andrea elmondta, a rendőrség vizsgálja, hogyan történt a baleset. A műszaki mentést a katasztrófavédelem munkatársai végezték el a helyszínen. Baráth Ilona, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint mire a szakemberek kiértek a helyszínre, a személygépkocsiba beszorult sofőrt a helyszínen lévő civilek ki tudták emelni az autóból.  

Október 1-jén  a 82-es főúton, Eplény és Gyulafirátót között a 9-es kilométerszelvénynél tisztázatlan körülmények között egy motorkerékpáros menet közben felborult, vezetője megsérült. Itt is sokáig le volt zárva az út.

A motorosoknak mindig körültekintően és óvatosan kell vezetniük, de az őszi időszak a tavaszkoz hasonlóan sokkal nagyobb kockázatokat rejt motorozás szempontjából, mint a nyár. Ezekben az átmeneti időszakokban reggel még hideg az aszfalt, és napközben sincs ideje átmelegedni, ezért másképp tapad a motor gumija, mint azt a nyári hónapokban megszokhattuk.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A levegő hűmérséklete szintén gyorsan változik, míg reggelente 8-10 fok van csak, napközben akár 20 fokig is felemelkedik még. Ezt a kellemes meleget azonban csak néhány óráig élvezhetjük nap közben, és főleg csak a nyílt, napos területeken. A fák között, árnyékban akár 10 fokkal is kevesebb lehet a hőmérzet.

Baleseti kockázatot jelenthetnek ilyenkor a lehullott falevelek is, amelyek nem csak nedves akadályozzák a motorgumi tapadását.

Itt az indián nyár, még lesz néhány kellemes napunk a motorozásra, de vigyázz magadra sokkal jobban, mint ahogy eddig vigyáztál! 

 

Frissítés: Pálfy Tamás épp ott volt a helyszínen, ahol a baleset történt. Ő írta ezt a facebook bejegyzést: 

 

 

motorbaleset mezobereny 1

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük