HírekKultúraMotoros zene

Orianthi, aki Alice Cooper után Richie Sambora-val gitározik

orianthi-gitarOrianthi, az énekes-zeneszerző, s fantasztikus gitáros olyan nagy neveknek keltette fel a zenei érdeklődését, mint Michael Jackson, majd Alice Cooper, és jelenleg Richie Sambora, a Bon Jovi „volt” gitárosa.

 

 

A 29 éves szőke gitáros lány hónapok óta Richie Samboraval járja a világot, aki szólókarrierjére koncentrál, miután az idén 30 éves Bon Joviban egy ideje nem játszik (különféle okok miatt).

A tehetség az tehetség! A This Is It-re, Jackson nagy visszatérő turnéjára, mely 50 koncertből állt volna, a legenda menedzserei meghívták Orianthi-t meghallgatásra.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Michael Jacksonnak volt vezető gitárosa, de miután meghallgatta a lányt, az övé lett ez a kitüntető szerep.

Orianthi így emlékszik vissza: „Nem tudom pontosan, miért választott engem, de nézte a YouTube videóimat, és tetszettek neki. Volt választott gitárosa, de mikor odamentem, és eljátszottam neki a Beat It szólóját, olyan boldog volt, hogy felállt, megragadta a karomat, s elkezdett fel-alá járkálni velem a színpadon. Azt kérdezte: „Tudnál játszani nekem egyszer?”, és engem hallgatott azon az estén. Bárcsak még mindig köztünk lenne! Nagyobb önbizalmat adott nekem, és sokat tanultam tőle.”

Miután meghalt Jackson, Orianthi játszott és énekelt az emlékkoncertjén, 2009. július 7-én, s szerepelt a This Is It című filmben, mely a próbákról szól.

De hogyan jutott el idáig? Orianthi Panagaris 1985. január 22-én született a Dél-Ausztráliában lévő Adelaide-ben. 3 évesen már zongorázni tanult, majd 6 évesen elkezdett akusztikus gitáron játszani, 11 évesen pedig elektromos gitáron.

Katolikus neveltetést kapott, egy rövid ideig leányiskolába járt, majd 15 évesen végleg a zenélésnek adta át magát. Élete első színpadi szereplése Steve Vai-jel volt.

18 évesen Carlos Santana-val jammelt a hangpróbáján, majd a nagy zenész megkérdezte tőle, játszana-e vele az adelaide-i esti buliban is.

2005-ben jelent meg első lemeze, Violet Journey címmel. A következő évben már Los Angelesbe költözött és szerződést kötött a Geffen Records-al. Miután feltűnt az 51. Grammy Díjátadón, Carrie Underwood vezető gitárosaként, elindult felfelé ívelő karrierje, mert ezután hívták meg Michael Jackson menedzserei meghallgatásra.

2009-ben bemutatta második szólóalbumát, mely a Believe címet kapta. Erről a korongról az According To You hatalmas slágerré vált, s az album platinalemez lett Amerikában, és szülőföldjén, Ausztráliában is.

2011-ben Alice Cooper háza táján változás indult be, ugyanis gitárosa, Damon Johnson helyét Orianthi vette át. Ő volt az első női vezető gitáros a rock legendánál.

2013-ban a leányzó újabb szólólemezzel állt elő, Heaven In This Hell címmel. A Sex E Bizarre című dalt a szőke csaj Steven Tyler-el és Marti Fredriksen-el írta, s Steven-el énekelte az albumon.

Majd Orianthi kilépett Alice Coopertől, aki szintén egy női gitárost talált a helyére, Nita Strauss személyében. S eljutottunk napjainkig, amikor Orianthi Richie Sambora csapatát erősíti. A fényes pálya láttán, már csak az a kérdés, milyen nagy előadókkal fog még együtt játszani a gyönyörű gitáros lány.

Forrás: Orianthi, Alice Cooper Wikipédia
orianthi-and-alice-cooperorianthi-and-carlos-santanaorianthi-and-michael-jacksonorianthi-and-richie-sambora

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük