HírekMotorbemutatóMotorok

Olaszországban tervezett és gyártott elektromos robogók – WOW!

WOW scooter olasz elektromos robogó

A “100%-ban olasz nulla károsanyag-kibocsátású márkaként” jellemzett WOW az olasz tervezésű, olasz gyártású, acélból készült, kettős bölcsővázas, elektromos robogóit, amelyeket a 2021-es EICMÁ-n mutattak be.

Az olasz nemzeti piacon júliusban történt bevezetés után a WOW scooter gyorsan cselekedett, hogy kihasználja a meggyőző és robusztus kialakítású “zöld városi mobilitási” csomagjainak pozitív sajtóvisszhangját, és az L1e és L3e szállítási platformok további bemutatásával is előálljon.

A WOW termékcsalád technológiáját és kialakítását, amely Eco, City és Sport vezetési módokat, valamint hátramenetet tartalmaz, az alapító Diego Gajani azért alkotta meg, hogy Európába “a városi mobilitás új koncepcióját” hozza el. Nem kell sokáig nézni a WOW platformokat és beszélgetni Diegóval, hogy rájöjjünk, hogy ennek a koncepciónak a középpontjában a minőség áll.

A WOW 774 és a WOW 775 robusztus, tartós, ergonomikus, városi utcai és forgalombarát elektromos robogók, amelyek valóban úgy néznek ki, mintha a belvárosi dzsungel túlélésére készültek volna.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Milánótól mintegy 50 km-re északkeletre (Saronno, VA) készülő városi elektromos robogók két modellje a 14 éveseknek ad lehetőséget a robogásra (az L1e 774) 4 kW-os akkumulátorral, amely 45 km/h-ra korlátozza a sebességet, és az L3e 775, amely 5 kW-os akkumulátorral rendelkezik és 85 km/órás sebességet ér el.

A kivehető akkumulátorok teljes feltöltéséhez körülbelül öt órára van szükség, így a WOW 774 esetében 110 km, a 775 esetében pedig 95 km hatótávolság érhető el. A 775-ös a tárcsafékek alternatívájaként elektronikus fékrendszerrel ellátott CBS (Combined Braking System) rendszerrel is rendelkezik. Egy gomb segítségével aktiválható, és a mozgási energia 80%-át az akkumulátor feltöltésére fordítja.

A teljes LED-es világítótestek, az akkumulátorok vadonatúj, alacsony súlypontú háza, amely két sisak számára 50 literes, ülés alatti tárolót tesz lehetővé, a 16 colos kerekek (elöl 100/80-as, hátul 120/80-as széles gumiabroncsok) és a beépített 10 W-os USB-csatlakozó minden elektronikus eszköz töltésére teszik ezeket a jó ár-érték arányú, funkciógazdag, de mindenekelőtt erős elektromos robogókat.

A motor a lengőkarban található, a 15 kg/32 kWh vagy 18 kg/42 kWh kapacitású akkumulátorok alumínium tokban vannak elhelyezve, mindez egy biztonságos, stabil acél kettős bölcsős vázba csomagolva – összességében mindkét modell 100 kg alatt van.

Miután kezdetben Olaszországban indultak el, ahol Gajani saját Italy2Volt forgalmazási tevékenységén keresztül értékesíti őket, máshol viszonteladó partnereket keres – kezdetben a francia, spanyol, holland, belga és német piacra.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük