HírekMotorbemutatóMotorok

Olaszországban épült a Honda Customs 2022-es győztese

Igazán büszkék lehetnek a szardíniai székhelyű Motocicli Audaci szakemberei, a Honda ugyanis bejelentette, hogy az általuk megálmodott és épített, Maanboard fantázianevű Honda CMX500 Rebel kapta a legtöbb voksot a 2022-es Honda Customs motorépítő-versenyen.

A Hondacustoms.com honlapon meghirdetett közönségszavazáson több mint 8000 felhasználó véleményezte – like vagy dislike formájában – a 10 legjobb CMX500– és CMX1100-átépítést, ami már önmagában jól mutatja, milyen nagy volt az érdeklődés az angol, francia, olasz, portugál és spanyol alkotók gépei iránt. A tíz különleges motorkerékpárt a biarritzi Wheels & Waves fesztiválon mutatták be júliusban. Az első három helyezett 5175, 4823 és 4335 lájkot gyűjtött, ami annyit tesz, hogy a látogatók 63, 59, illetve 53 százalékának tetszett az adott modell.

Honda Customs 2022 első helyezett Maanboard
Honda Customs 2022 Első helyezett: Maanboard

A Motocicli Audaci szakemberei a harmincas évek homokfutóinak emlékét elevenítették fel a Maanboard nevűépítéssel. Álomszép gépüket egyebek mellett Springer villa, 19”-os, küllős kerékgarnitúra és a rozsdamentes acélból készülő, SC-Project dobban végző kipufogórendszer teszi különlegessé. Szemet gyönyörködtető az üzemanyagtartály – aranyszínű levelekkel díszített – Candy Blue fényezése is, akárcsak a megemelt kormány, a speciális faridom és az új, bőrkárpitozású ülés.

Honda Customs 2022 másodikhelyezett 5Four Honda rebel Street
Honda Customs 2022 második helyezett: 5Four Honda Rebel Street

Nem sokkal lemaradva, másodikként végzett az angol Guy Willison által épített 5Four Honda Rebel Street, ami csontfehér-gyöngyházpiros fényezésével, küllős kerekeivel és rozsdamentes acélból készülő rajttáblájával legalább annyira feltűnő, mint a művész korábban bemutatott CB1000R- és CB1000RS-átépítése.

Honda Customs 2022 harmadik helyezett Lucy
Honda Customs 2022 harmadik helyezett: Lucy

A portugál Honda Garonda márkakereskedés arany-fehér Lucyjét a hatvanas évek végén-hetvenes évek elején forgalmazott CB175 ihlette, s éppúgy CMX500-alapra épül, mint az első és a második helyezett.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A 2017-ben bemutatott Rebel Európa-szerte roppant népszerű, 2021-ben a legnagyobb példányszámban eladott custom motorkerékpár volt az öreg kontinensen, s ezt a titulusát 2022 eddig eltelt hónapjaiban is megőrizte. Sikere nem véletlen, hiszen 500 és 1100 cm3-es változata egyaránt tökéletes alap a motorépítőknek.

A Honda Customs 2022 győztese, a Motocicli Audaci alapítója és vezetője így mesél arról, hogy mi insprálta a Maanboardot:

– Gratulálunk a Honda Customs 2022 versenyen elért első helyezésetekhez! A Maanboard igazán különleges motorkerékpár. Miként merült fel a gondolat, hogy a harmincas évek homokversenyzőinek stílusában szülessen újra?

– Köszönjük az elismerést! Hatalmas élmény volt a motor elkészítése, és mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, aki ránk szavazott! Több okból választottuk az 1930-as évek homokversenyzőit. Az első és talán legfontosabb maga a környezet, amelyben a motorkerékpár bemutatkozott. A Wheels and Waves fesztivál elsősorban a tengerparti, homokon zajló viadalokról szól, ahol nyélgázon nyüstölik a gépeket, ezért egyértelmű volt, hogy a homokversenyzők stílusában építjük meg Maanboardot.

 

Acikknek nincs még vége, lapozz!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük