EseményekMotoros túra

Ötmilliós adomány az edelényieknek

arviz segely 5Minden idők egyik legnagyobb ,,motoros” adományát gyűjtötték Szolnok megyében a helyi szervezetek.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Motoros Szervezetek, a Tószegi Motorosok Baráti Köre és a V2 Bikers Szolnoki Motorosok Baráti Köre egyesületek felhívására a megyebeli motoros szervezeteknek, a lakosoknak, vállalkozóknak, cégeknek köszönhetően, ötven motoros és tizennégy teherautó indult Szolnokról tartós élelemmel, bútorral, ívó vízzel, fertőtlenítőszerrel, készpénzzel, mintegy ötmilliós értékű adománnyal, az árvíz sújtotta Edelénybe.

Edelény árpád kori település. Eddig az itt található Borsod váráról volt híres, amely a megye névadója is egyben. Az itt élők 2010. június 4-ig, csupán az 1974-es árvizet emlegették, ami nyomott hagyott az életükben. Akkor két méter hetvenöt centi magas volt a patak vízszintje. Első ízben ekkor kellett védekezniük a Bódva áradása miatt. De még az akkori áradás sem okozott olyan mérvű pusztítást, mint a a múlt hónapi, amikor is három méter kilencvenöt centiméteren tetőzött a Bódva, amely emberi életek munkáját vitte magával, nyomában emberi sorsok nyomorát, mocsaras bűzt hagyva.

 

A Tószegi Motoros Baráti Kör és a V2 Bikers Szolnoki Motorosok Baráti Köre már több alkalommal csinált különböző segély akciókat. Ha emlékeztek a tószegiek gyerektáboroztatására vagy az újfehértói gyerekeknek vitt adományra akkor láthatjátok, hogy nem rutintalan szervezőkről van szó. A mostani felhívás viszont minden elképzelést felül múlt. A motoroskluboktól a “free biker”-ekig egyszerre dobbant a motoros szív. Lütyőék felhívása eljutott az ország minden pontjára. Veszprémből érkezett tartós élelmiszer, Budapestről, Vecsésről, Füléröl és még ki tudja hány településről ruha, bútor, hipó, TV.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Modern szóval élve, a logisztika, komoly fejtörést okozott. Tizenegy teherautó indult útnak, az egyik legnagyobb, motoros szervezet által összegyűjtött, segélyszállítmánnyal. Itt kell megköszönnöm, az Edelényi Motorosok segítségét, akik megígérték: jó helyre kerül az adomány.

A településen jelenleg is zajlanak a munkálatok, mondta a polgármester Molnár Oszkár, hozzátéve, hogy jelenleg 315 olyan magántulajdonú ingatlan van, amelyben kisebb, nagyobb kár keletkezett. A legdurvább, ahol a víz nyomán összeomlott nem egy ház, melyek lakóit ki kell költöztetni, s az épületet le kell bontani.

Teljesen tizenkét család háza vált a víz martalékává, de húsz-huszonkettőt a földdel kell egyenlővé tenni, úgy megrongálódtak. A településen tizenegyezren élnek. A károsultak száma jóval meghaladja az ezret. A munkanélküliség Edelény városában jelenleg 32%-os. A kilencvenes évek elején, szinte egyszerre szűnt meg a helyi T.SZ. és zárt be a bánya, mikor is több mint kétezer ember szinte egyszerre vált munkanélkülivé, amit azóta sem tudott a város kiheverni.

Az újjáépítés során, nagyon számítanak a kormány segítségére, támogatására. A Bódva utca lakói ott jártunkkor is bokáig érő vízben jártak, a házak alsó szintjén, a szuterénekben, ahol gyakorlatilag éltek. Az udvarokon, mocsaras sár, bűz, s életek semmivé vált tárgyai. Nem mentés, hanem romeltakarítás, fertőtlenítés folyik sírva, nincstelenné válva.

Köszönet a szervezőknek, a segítőknek és köszönet Lütyőnek, aki mögött büszkeség motorozni.arviz segelyarviz segely 1arviz segely 10arviz segely 11arviz segely 12arviz segely 13arviz segely 14arviz segely 15arviz segely 16arviz segely 2arviz segely 3arviz segely 4arviz segely 6arviz segely 7arviz segely 8arviz segely 91

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük