EseményekMotoros találkozó

Öt nap benzingőzben: Harley-Davidson Fesztivál Alsóörsön

Tíz év kihagyás után alaposan kivettük a részünket az idei Harley-Davidson Fesztiválból. Azért a munkán kívül másra is jutott idő.

Tíz év gyorsan elmegy, mégis elég nagy idő ahhoz, hogy megváltoztasson dolgokat. Egy dolog nem változott azóta: míg a gazdasági válság miatt a motoros találkozóknak már csak töredékét szervezik meg a klubok, azokat is a lehető legalacsonyabb költségvetéssel, az alsóörsi Harley-Fesztivál 12 éve ugyanolyan lendülettel dübörög minden évben.

Bár eddig is beengedtek mindenkit és nem korlátozták a látogatókat csupán az amerikai legenda tulajdonosaira, ebben az évben az új, Open Road Fest névvel kifejezetten utaltak arra a rendezők, hogy bárki jöhet motorral vagy anélkül, amerikai vagy japán vassal, családdal vagy egyedül, jól fogja érezni magát. És persze így is lett. Valószínűleg nem sokan vannak, akik csalódottan távoztak.

A jó hangulatról a rengeteg program gondoskodott. A nem olcsó belépőért cserébe ezen a fesztiválon egy percig sem volt üresjárat, és a mendemonda ellenére az árusok és a büfések sem adták drágábban a portékájukat a fesztiválozóknak. Hálás környezet a Balaton-part, hiszen aki nem vágyott napközben szervezett motoros túrára vagy tesztmotorozásra, strandolhatott, nyaralhatott, és még a vízből is csodálhatta a kétkerekű vasakat.

Még több kép a galériában!Délután azután elszabadult a hangulat. Egyszerre három színpadon léptek fel egymás után a jobbnál-jobb zenészek: Arrabona Ensamble, Óriás, Zorall, Frenk, Tóth Gabi, Dalriada, Nemjuci, Jurij, Esti Kornél, Quimby, Rock and Roll Swindle, AB/CD, The Kolin… és ez még csak a csütörtöki felhozatal. Aki mindet látni akarta, esélytelen volt, viszont biztos, hogy talált magának olyan fellépőt, aki megfelelt az elvárásainak, esetleg jártában-keltében véletlenül is belecsöppenhetett valami jó buliba.

Tudom, sokan a péntek esti főzenekarra, az Alphavillere koncentráltak, és hiányolták az igazi rockot – sajnos erről a koncertről lemaradtam, így nem tudom, milyen volt a hangulat. Marian Gold a zenekar énekese a sajtótájékoztatón elmondta, hogy legújabb lemezükön, ami most jelent meg, már nem szinti-poppot játszanak, hanem igazi rockot. Gondolom egy pár szám erejéig ebből ízelítőt is adtak, de a magyar közönség akkor is csak a “Bikicsunájt” várta, és azt meg is kapta. Rocknak pedig ott volt szombaton a Tankcsapda, és számos más rockzenekar a kis színpadokon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A legsűrűbb nap természetesen itt is a szombat volt. Akik sokallták a fesztivál-belépő árát, eljöttek motorral a délben induló felvonulásra. Talán ez az egész hét leglátványosabb programja, amit az út széléről számtalan fotón és kamerával is megörökítenek minden évben a nézelődők. Hogy mekkora volt a menet létszáma, még megsaccolni sem tudom, de itt aztán volt mindenféle, 2-, 3- és 4-kerekű jármű és természetesen hangos motorzúgás és dübörgés, meg frenetikus hangulat.

Ahogy minden évben, a Harley Tulajdonosok Klubja (HOG) most is gondolt a rászorulókra, így a vasárnapi családi napon a Battonyai SOS Gyermekfalu lakóit látták vendégül. A gyerekeket megmotoroztatták és természetesen a programokat is úgy alakították erre a napra, hogy a kicsik kedvében járjanak. Ezért volt kézműves foglalkozás, motorozás gyerekmotorokkal, és így került a színpadra Szandi és Fluor Tomi is, akiket a gyerekek nagyon vártak. A kevésbé motoros-barát események ellenére sok fesztiválozó még egy napot maradt a Balaton mellett, hiszen hétfőn a Pünkösd miatt munkaszüneti nap volt.

A mi kis csapatunk vasárnap este nyolckor Fluor Tomi zenéjére, kifáradva, de feltöltődve kezdte összepakolni a Csajok a motoron puncskuckóját. Hogy a rosszmájúaknak is legyen téma, feltoltuk a motort az utánfutóra, és a kétkerekű találkozóról hat keréken gurultunk haza. Öt nap után jól esett itthon aludni a koncertek és a motorok zaja nélkül, de abban mindannyian egyetértettünk, hogy nagyon jó hét volt, és megértjük azokat, akik minden évben visszavágynak.

harley davidson open road fest alsoors 2011 186harley davidson open road fest alsoors 2011 21harley davidson open road fest alsoors 2011 23harley davidson open road fest alsoors 2011 235harley davidson open road fest alsoors 2011 240harley davidson open road fest alsoors 2011 270harley davidson open road fest alsoors 2011 349harley davidson open road fest alsoors 2011 42

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük