fbpx

Öt nap benzingőzben

Tíz év kihagyás után alaposan kivettük a részünket az idei Harley-Davidson Fesztiválból. Azért a munkán kívül másra is jutott idő.

Tíz év gyorsan elmegy, mégis elég nagy idő ahhoz, hogy megváltoztasson dolgokat. Egy dolog nem változott azóta: míg a gazdasági válság miatt a motoros találkozóknak már csak töredékét szervezik meg a klubok, azokat is a lehető legalacsonyabb költségvetéssel, az alsóörsi Harley-Fesztivál 12 éve ugyanolyan lendülettel dübörög minden évben.

Bár eddig is beengedtek mindenkit és nem korlátozták a látogatókat csupán az amerikai legenda tulajdonosaira, ebben az évben az új, Open Road Fest névvel kifejezetten utaltak arra a rendezők, hogy bárki jöhet motorral vagy anélkül, amerikai vagy japán vassal, családdal vagy egyedül, jól fogja érezni magát. És persze így is lett. Valószínűleg nem sokan vannak, akik csalódottan távoztak.

A jó hangulatról a rengeteg program gondoskodott. A nem olcsó belépőért cserébe ezen a fesztiválon egy percig sem volt üresjárat, és a mendemonda ellenére az árusok és a büfések sem adták drágábban a portékájukat a fesztiválozóknak. Hálás környezet a Balaton-part, hiszen aki nem vágyott napközben szervezett motoros túrára vagy tesztmotorozásra, strandolhatott, nyaralhatott, és még a vízből is csodálhatta a kétkerekű vasakat.

Még több kép a galériában!Délután azután elszabadult a hangulat. Egyszerre három színpadon léptek fel egymás után a jobbnál-jobb zenészek: Arrabona Ensamble, Óriás, Zorall, Frenk, Tóth Gabi, Dalriada, Nemjuci, Jurij, Esti Kornél, Quimby, Rock and Roll Swindle, AB/CD, The Kolin… és ez még csak a csütörtöki felhozatal. Aki mindet látni akarta, esélytelen volt, viszont biztos, hogy talált magának olyan fellépőt, aki megfelelt az elvárásainak, esetleg jártában-keltében véletlenül is belecsöppenhetett valami jó buliba.

Tudom, sokan a péntek esti főzenekarra, az Alphavillere koncentráltak, és hiányolták az igazi rockot – sajnos erről a koncertről lemaradtam, így nem tudom, milyen volt a hangulat. Marian Gold a zenekar énekese a sajtótájékoztatón elmondta, hogy legújabb lemezükön, ami most jelent meg, már nem szinti-poppot játszanak, hanem igazi rockot. Gondolom egy pár szám erejéig ebből ízelítőt is adtak, de a magyar közönség akkor is csak a “Bikicsunájt” várta, és azt meg is kapta. Rocknak pedig ott volt szombaton a Tankcsapda, és számos más rockzenekar a kis színpadokon.

A legsűrűbb nap természetesen itt is a szombat volt. Akik sokallták a fesztivál-belépő árát, eljöttek motorral a délben induló felvonulásra. Talán ez az egész hét leglátványosabb programja, amit az út széléről számtalan fotón és kamerával is megörökítenek minden évben a nézelődők. Hogy mekkora volt a menet létszáma, még megsaccolni sem tudom, de itt aztán volt mindenféle, 2-, 3- és 4-kerekű jármű és természetesen hangos motorzúgás és dübörgés, meg frenetikus hangulat.

Ahogy minden évben, a Harley Tulajdonosok Klubja (HOG) most is gondolt a rászorulókra, így a vasárnapi családi napon a Battonyai SOS Gyermekfalu lakóit látták vendégül. A gyerekeket megmotoroztatták és természetesen a programokat is úgy alakították erre a napra, hogy a kicsik kedvében járjanak. Ezért volt kézműves foglalkozás, motorozás gyerekmotorokkal, és így került a színpadra Szandi és Fluor Tomi is, akiket a gyerekek nagyon vártak. A kevésbé motoros-barát események ellenére sok fesztiválozó még egy napot maradt a Balaton mellett, hiszen hétfőn a Pünkösd miatt munkaszüneti nap volt.

A mi kis csapatunk vasárnap este nyolckor Fluor Tomi zenéjére, kifáradva, de feltöltődve kezdte összepakolni a Csajok a motoron puncskuckóját. Hogy a rosszmájúaknak is legyen téma, feltoltuk a motort az utánfutóra, és a kétkerekű találkozóról hat keréken gurultunk haza. Öt nap után jól esett itthon aludni a koncertek és a motorok zaja nélkül, de abban mindannyian egyetértettünk, hogy nagyon jó hét volt, és megértjük azokat, akik minden évben visszavágynak.

Ajánlom másoknak is

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x