Hírek

Nyugdíjas robogósok

1071Huszonhárom, 65 és 80 év közötti nyugdíjas teljesítette sikeresen a 3500 kilométeres, monumentális túrát húsz nap alatt, ötven köbcentis Kymco robogók nyergében, június 16 és július 7 között.

A start a kaliforniai Los Angelesben volt, ahonnan többek között a legendás Route 66 érintésével mindannyian sikeresen eljutottak a dél-karolinai Myrtle Beachbe.

A Wandering Wheels nevű szervezet 1964-ben jött létre. A társaság elsődleges célja az volt, hogy rávezesse a fiatalokat, hogy mit is jelent az életükben Isten. Túráik alkalmával az Egyesült Államok egyházi szállásain szálltak meg, és megismerkedtek hozzájuk hasonló hívő fiatalokkal. Az első túrájukat, amelynek alkalmával eljutottak a nyugati partról a keletre két keréken (akkor még kerékpáron), még 1966-ban teljesítették. Akkor a tagok még mind tini korban voltak.

 

Jelenleg, a legidősebb tag a floridai Tampában élő Sally Jones, aki idén nyolcvan éves. Õ idén egy Kymco Vitality 50-esen teljesítette a túrát úgy, hogy korábban sosem vezetett robogót, bár 1998-ban, 74 éves korában már végigtekerte a túrát kerékpáron.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

 

A parttól-partig vezető kalandokat általában Bob Davenport (73) szervezte. A robogózás ötlete egy olaszországi nyaralás után vetődött fel. Mivel a résztvevők egyre idősebbek, úgy gondolta, így azok a tagok is képesek lesznek teljesíteni a távot, akiknek nem lenne erejük a kerékpár tekeréséhez. Miután ötlete ennyire sikeres lett, és még a robogóimportőr támogatását is sikerült megnyernie, jelmondata a következő lett: „Ne lassulj le, ahogy telnek az évek, csak válts gépet!”

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük