14. Nemzetközi Női Motoros Nap 2020. május 2. szombat!

CSAK HAJTS!

Motoros nők Milwaukeeban

motoros nok milwaukee 2010 . 18 24 16Körülbelül ezer nő érkezett motoron az Egyesült Államok minden részéről Milwaukeeba a hétvégi két napos motoros rendezvényre.

A Harley-Davidson cég szervezésében zajló női motoros találkozó célja az volt, hogy minél nagyobb számban megismerjék egymást a motorozó nők, illetve hogy részvételükkel inspirálják azokat a hölgyeket is, akik eddig még bátortalanok voltak ahhoz, hogy saját motorkerékpárban gondolkodjanak.

Az amerikai Motorcycle Industry Council felmérése szerint jelenleg a nők a legdinamikusabban fejlődő motoros réteget képviselik az új motorosok között. Az Egyesül Államokban az új motort vásárlók 12 százaléka nő, a Harley-Davidson cég saját felmérése szerint pedig az összes vásárlójuk 14 százaléka képviseli a gyengébbik nemet.

HIRDETÉS (x)

Vasárnap Milwaukeera köd borult, mikor a motorosok megérkeztek a Harley-Davidson Múzeumhoz a nyitóceremóniára. Persze azért, mert a rendezvényt a legendás amerikai márka gyártója szervezte, minden más márkát szívesen láttak. Az általános megfigyelés azonban az, hogy bár a gyártók kifejezetten könnyű, alacsony motorkerékpár-modellekkel próbálják megcélozni a hölgyeket, ezen a találkozón nagyon sokan voltak hatalmas túramotorokkal, amilyen például a Harley-Davidson Street Glide modellje.

A kétnapos rendezvényre nagyjából hatszázötvenen regisztráltak előre, de ezen felül még 350-en döntöttek úgy, hogy Milwaukeeban töltik a hétvégét. Hivatalosan május 22-én, szombaton kezdődött a program, amelynek háziasszonyai Leslie Prevish, a Harley-Davidson női szekciójának igazgatója, valamint Karen Davidson, a cég kreatív kereskedelmi igazgatója és egyben az egyik alapító, William A. Davidson dédunokája.

Karen a megnyitóbeszédben örömét fejezte ki, hogy ennyi motoros nőt láthat együtt az ország minden részéből, valamint beszélt a Harley-Davidson Pink Label MotorClothes kollekciójáról, amelynek bevételeiből a mellrák elleni kutatásokat támogatják.

A hétvégén rengeteg program várta a nőket. Szemináriumok és tréningek segítették őket, ahol például megtanulhatták, hogyan állítsák fel a motorkerékpárjukat ha eldől, vagy hogyan ellenőrizzenek mindent indulás előtt. Azok, akik még nem vezetnek motort, motorszimulátor segítségével próbálhatták ki, hogy milyen is motort vezetni.

A program leglátványosabb része a szombat esti parádé volt, ahol körülbelül 500 nő motorozott együtt keresztül Milwaukee belvárosában motoros rendőri felvezetéssel. Azok a férfiak, akik szintén szerettek volna részesei lenni a menetnek, kizárólag a nők után, a menet végére állhattak be.

A vasárnap reggel jógával indult a múzeum előtti parkban, majd egy pap megáldotta a motorokat. Ezután Debbie Gardner előadása következett: két és fél órás szórakoztató bemutató arról, hogy tudják a nők saját maguk elvégezni motorkerékpárjukon a kisebb javításokat.

Ezzel a látványos és hasznos hétvégével zárult az egyesült államokban a Nemzetközi Női Motoros naphoz kapcsolódóan létrejött Motoros Nők Hónapja programsorozat.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Azt mondják, a jó szülő egyik ismérve, hogy idejekorán önállóságra, felelősségre tanítja a gyerekét, olyan...
Bővebben...
Szokták mondani, minek az embernek ellenség, ha ilyen barátai vannak..... Nálunk ez már kollégákra is...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!