14. Nemzetközi Női Motoros Nap 2020. május 2. szombat!

CSAK HAJTS!

Motoros nők Milwaukeeban

motoros nok milwaukee 2010 . 18 24 16Körülbelül ezer nő érkezett motoron az Egyesült Államok minden részéről Milwaukeeba a hétvégi két napos motoros rendezvényre.

A Harley-Davidson cég szervezésében zajló női motoros találkozó célja az volt, hogy minél nagyobb számban megismerjék egymást a motorozó nők, illetve hogy részvételükkel inspirálják azokat a hölgyeket is, akik eddig még bátortalanok voltak ahhoz, hogy saját motorkerékpárban gondolkodjanak.

Az amerikai Motorcycle Industry Council felmérése szerint jelenleg a nők a legdinamikusabban fejlődő motoros réteget képviselik az új motorosok között. Az Egyesül Államokban az új motort vásárlók 12 százaléka nő, a Harley-Davidson cég saját felmérése szerint pedig az összes vásárlójuk 14 százaléka képviseli a gyengébbik nemet.

HIRDETÉS (x)

Vasárnap Milwaukeera köd borult, mikor a motorosok megérkeztek a Harley-Davidson Múzeumhoz a nyitóceremóniára. Persze azért, mert a rendezvényt a legendás amerikai márka gyártója szervezte, minden más márkát szívesen láttak. Az általános megfigyelés azonban az, hogy bár a gyártók kifejezetten könnyű, alacsony motorkerékpár-modellekkel próbálják megcélozni a hölgyeket, ezen a találkozón nagyon sokan voltak hatalmas túramotorokkal, amilyen például a Harley-Davidson Street Glide modellje.

A kétnapos rendezvényre nagyjából hatszázötvenen regisztráltak előre, de ezen felül még 350-en döntöttek úgy, hogy Milwaukeeban töltik a hétvégét. Hivatalosan május 22-én, szombaton kezdődött a program, amelynek háziasszonyai Leslie Prevish, a Harley-Davidson női szekciójának igazgatója, valamint Karen Davidson, a cég kreatív kereskedelmi igazgatója és egyben az egyik alapító, William A. Davidson dédunokája.

Karen a megnyitóbeszédben örömét fejezte ki, hogy ennyi motoros nőt láthat együtt az ország minden részéből, valamint beszélt a Harley-Davidson Pink Label MotorClothes kollekciójáról, amelynek bevételeiből a mellrák elleni kutatásokat támogatják.

A hétvégén rengeteg program várta a nőket. Szemináriumok és tréningek segítették őket, ahol például megtanulhatták, hogyan állítsák fel a motorkerékpárjukat ha eldől, vagy hogyan ellenőrizzenek mindent indulás előtt. Azok, akik még nem vezetnek motort, motorszimulátor segítségével próbálhatták ki, hogy milyen is motort vezetni.

A program leglátványosabb része a szombat esti parádé volt, ahol körülbelül 500 nő motorozott együtt keresztül Milwaukee belvárosában motoros rendőri felvezetéssel. Azok a férfiak, akik szintén szerettek volna részesei lenni a menetnek, kizárólag a nők után, a menet végére állhattak be.

A vasárnap reggel jógával indult a múzeum előtti parkban, majd egy pap megáldotta a motorokat. Ezután Debbie Gardner előadása következett: két és fél órás szórakoztató bemutató arról, hogy tudják a nők saját maguk elvégezni motorkerékpárjukon a kisebb javításokat.

Ezzel a látványos és hasznos hétvégével zárult az egyesült államokban a Nemzetközi Női Motoros naphoz kapcsolódóan létrejött Motoros Nők Hónapja programsorozat.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!