14. Nemzetközi Női Motoros Nap 2020. május 2. szombat!

CSAK HAJTS!

Felvonultunk - Szabályosan Szabadon

Tartalomjegyzék

nemzetkozi noi motoros nap 2010 clau 181 72A májusi eső aranyat ér - de ez inkább csak a mezőgazdaságra érvényes. Nekünk szerencsénk volt, és az első női motoros felvonuláson ragyogó napsütésben motoroztunk át a városon.

Már reggeltől kezdve folyamatosan csörgött a telefonom május 7-én. Hívtak a motoros lányok, hogy pontosan hányra és hova jöjjenek, és mi lesz, ha esni fog. Tanácsot csak annyit tudtam adni: húzzon mindenki esőruhát, induljon el, és akkor biztos kisüt a nap. Így is lett. Bár állítólag induláskor néhányan még eláztak, a programokon kellemes meleg és gyönyörű tavaszi idő fogadta a résztvevőket.

A napot délben kezdtük a Hungaroringen, a Motoros Akadémia vezetéstechnikai centrumában, ahol 12 hölgy gyűlt össze, hogy meghallgassák az iskola oktatóinak motorvezetésre vonatkozó tanácsait, és kipróbálják az új tanpályát. A feladatok nem kevés rutint kívánnak. A rendelkezésre álló idő alatt mindenkiben tudatosulhatott, hogy bőven van még mit tanulnia.

HIRDETÉS (x)

Mivel a délután négy óráig volt még egy kis idő, a gyakorlás után a tíz főre csökkent társaság motoros-rendőri díszkísérettel gurult át Kistarcsára, ahol pelust cseréltünk... na nem a szigorú egyenruhásoktól való rettegés miatt, hanem egy otthon maradt csemetét látogattunk meg csapatosan. Hiába, ha egy anyuka motorozik, szükség van efféle kitérőkre. A Hungaroringet mindeközben elárasztotta utánunk a vízözön.

Már tíz fővel is nehézkes volt átvergődni a városon a péntek délutáni csúcsforgalomban. Lelki szemeim előtt láttam, ahogy száz motoros lány araszol majd a Váci úton két órával később. Mint utóbb kiderült, az aggodalmam alaptalan volt.

Az Andretti előtt már kisebb tömeg gyűlt össze, mire odaértünk. A sok ismerős arc mellett rengeteg olyan motoros csaj is eljött, akikkel eddig személyesen még nem találkoztam. A lányok arcán látszott az öröm, és az izgalom, hogy milyen sokan vagyunk, és hogy vajon még hányan érkeznek a hátra lévő két óra alatt. A várakozás ideje alatt elfogyasztottuk a repi fagyikat, sőt még extra pizzák és jégkásák is fel-felbukkantak az asztalokon a csajok legnagyobb örömére.

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Hétvégére végre igazán szép tavaszi idő kerekedett. Szakítva a régi útvonaltervezési szokásaimmal, reggelre hagytam az...
Bővebben...
Ennek az otthon maradós időszaknak is vannak előnyei, olyan dolgok is előkerülnek amikkel már régen...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!