Úsztunk a levünkben és ügyesedtünk - szülinapi tréning a Hungaroringen

NaNa - . Női motoros nap

csam szulinapi trening 5Az egész úgy kezdődött, hogy a májusi Nemzetközi Női Motoros Napra szerveztünk egy Ingyenes Vezetéstechnikai Tréninget, és már a meghírdetés előtt betelt az 50 hely.

Ahogy 2007 óta már minden évben, idén is Ingyenes Vezetétechnikai Tréninggel készültünk a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal és a Hungaroring Motoros Akadémiával közös szervezésben a 13. Nemzetközi Női Motoros Napra. Sajnos a május 4. foglalt volt a Hungaroringen, így az új dátum szombat helyett egy szerdai napra esett.

Talán én lepődtem meg legjobban, hogy egy hónappal a rendezvény előtt úgy betelt az 50 hely május 22-re, hogy nem volt időm még meghirdetni sem, épp csak a jelentkezési ívet készítettem el.

HIRDETÉS (x)

Sajnos a május 4-i közös motorozást az eső mosta el... idén nem volt szerencsénk a Női Motoros Nappal. Helyette a Motor Show Budapestre látogattunk ki, szégyenszemre autóval. Ott viszont volt mód ráülni néhány új modellre.

Még több kép a galériában

Ahogy közeledett a vezetéstechnikai tréning dátuma, folyamatosan kaptam a privát leveleket, hogy ha netán felszabadulna egy hely, akkor még jönnének mások is, és én - ahogy minden évben - folyamatosan töltöttem fel a lemondott helyeket.

csam szulinapi trening 1Sajnos a szervezők ismét módosították a dátumot, mert május 22-én is valami rendezvény volt, ami miatt nem lehetett megtartani a mi programunkat, viszont az új időpont épp a Csajok a motoron születésnapjára esett. Így történt, hogy június 26-án (szerdán) ismét 50 szerencsés hölgy vehetett részt az Ingyenes Vezetéstechnikai Tréningen.

Azzal előre nem számoltunk, hogy épp erre a hétre érkezik meg hazánba az igazi kánikula, 33 fokot jósoltak a meteorológusok, ami a forró aszfalton kb. duplájának érződik. Azért így is összegyűlt 36 bátor amazon (még mindig több, mint amikor szakadó esőben tréningeztünk Dunakeszin mindössze 15-en az 50 fő helyett).

csam szulinapi trening 7


csam szulinapi trening 10A program nagyjából 10 órakor kezdődött el. Három csoportra osztottak minket az oktatók, és három helyszínen, három különböző tematika szerint gyakorlhattunk.

Az egyik csoport a földpályán a Hungaroring Motoros Akadémia oktatójával, a Motoros Jógi/Főszerkesztő Lővey Ádámmal a szokásos mozgáskoordinációs bemelegítés után (mert úgy is nagyon fáztunk) a kanyarodást és a helyes szlalomozást gyakorolta a tanpálya Suzuki DRZ motorjain.

HIRDETÉS (x)

Annak, aki soha nem próbálta még a terepmotorozást, nem egyszerű megszokni az üléspozíciót meg azt, hogy a könyöködet folyton széttárva kell tartani... eddig azt hittem, ez csak valami páváskodás, mint a madaraknál, hogy nagyobbnak látszódjon a delikvens... hát nem. Ez így szabályos és így biztonságos.

csam szulinapi trening 9Az aszfaltos oktatást Horváth Miklós törzszászlós, a motoros rendőrök kiképzője, valamint többszörös rendőrmotoros Európa-bajnok vezetésével a pest-megyei motoros rendőrök tartották. A bójákkal kirakott pályán a lassú manőverezést gyakorolhattuk, és aki a nagy meleg ellenére igyekezett kihasználni a rendelkezésünkre álló időt, az sokat fejlődhett is. Az ilyen alkalmak mindig hasznosak, hogy jobban megismerjük a saját motorunk viselkedését.

Az elméleti oktatást a Motoros Akadémia kellemes, légkondicionált termében tartotta Antal Ferenc, az akadémia oktatója. A hasznos információkat úgy adta át rezzenéstelen arccal, hogy közben időnként nem bírtuk visszatartani a nevetést. Néha a száraz, ijesztő tényleget is lehet humorosan tálalni, és úgy biztos jobban meg is ragad az információ.

csam szulinapi trening 3A program délután háromig tartott, és a gyakorlás mellett nem maradtunk extra kalandok nélkül sem. Ismét volt kuplungkar-törés, ami elmaradhatatlan része az ehhez hasonló tréningeknek. Még szerencse, hogy van motoros futár is a motoros nők között, így An1ta is ellátogathatott a Hungaroringre, még ha nem is gyakorolni jött.

Az "ünnepélyes" záróbeszédek után ki-ki indulhatott a dolgára, de néhányan együtt motoroztunk át Óbudára, hogy a Római-parton egy közös hekkezéssel és limonádéval is megkoronázzuk a Csajok a motoron 13. évfordulóját.

csam szulinapi trening 6Ismét jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezést a Pest Megye Baleset-megelőzési Bizottságnak és a Hungaroring motoros akadémiának, és köszönöm mindazoknak a motoros nőknek, akik úgy döntöttek, hogy ezt a forró szerdai napot gyakorlással töltik együtt velünk.

Jövőre veletek ugyanitt!

csam szulinapi trening 10csam szulinapi trening 10csam szulinapi trening 10csam szulinapi trening 10

Nyomtatás

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS