14. Nemzetközi Női Motoros Nap 2020. május 2. szombat!

CSAK HAJTS!

  • Női Motoros Nap
  • Két napon keresztül ünnepeltük a 12. Nemzetközi Női Motoros Napot

Két napon keresztül ünnepeltük a 12. Nemzetközi Női Motoros Napot

Tartalomjegyzék

noi motoros nap cimlapEgyik nap túrával, másik nap vezetéstechnikai tréninggel emlékeztünk meg közösen a motoros nők ünnepéről, amit a világ minden részén egyszerre ünnepelnek a csajok évről-évre.

Május első szombatja az a nap, ami csak rólunk szól. Immár 12 éve ezen a napon motoros nők ezrei vonulnak az utcára illetve motoroznak azért, hogy megmutassák magukat a világnak, és üzenjenek egymásnak is. Már letagadhatatlan tény, hogy világszerte hatalmas tömegeket mozgat meg a motorozás világszeretete a gyengébbik nem körében is, és ez alól Magyarország sem kivétel.

Idén két nap alatt közel 100 motoros nő vett részt a 12. Nemzetközi Női Motoros Nap programjain a Csajok a motoron szervezésében, de rajtunk kívül több százan motoroztak csak úgy, egyedül, barátokkal, a Balaton körül, külföldi túrán vagy csak az édesanyjukhoz, hogy megemlékezzenek róla.

HIRDETÉS (x)

A szombati nap programja egy közös túra volt, az ország közepére. Az ötletet az adta, hogy a déli csajok már régóta nehezményezték, hogy nekik a budapesti program túl messze van, így kompromisszumos megoldásként - mivel a budapesti felvonulás már tavaly is elmaradt - egy köztes megoldás született: motorozzunk el Soltra! 

12 nemzetkozi noi motoros nap 2018 81A szervezést nem könnyítette meg, hogy az ország minden részén most ünnepelték a ballagásokat, ezért a legtöbb hely le volt foglalva bankett céljára. De talán ennek köszönhető, hogy egy remek helyet talántunk Dunaegyházán, a solti Kis-Duna partján, ahol kényelmesen elfértünk, és még enni és beszélgetni is tudtunk. 

Meglepetésünkre a déli lányok egészen nagy csapattal, és igazán komoly motorokkal érkeztek, és jó volt látni olyan arcokat, akikkel korábban még az internetről sem ismertük egymást. A legidősebb résztvevő valószínűleg Vera volt, aki 68 évesen 42 éves lányát hozta magával utasként. Azt hiszem többek nevében mondhatom, hogy szeretnék mi is motorozni még az ő korában. 

12 nemzetkozi noi motoros nap 2018 122Dunaegyházáról a bajai csajokkal együtt gurultunk ár Soltvadkertre egy finom fagyira, ahonnan ők kis kerülővel már hazafelé vették az irányt, a Budapest környékiek pedig  a 6-os út után ezúttal mégis kipróbálták az 51-es út kátyúit. Jelentem, ezt az akadályt is leküzdötük, és mindenki szerencsésen, egészségben és egyben hazaért. 

Ezen a hétvégén volt Anyák napja is, ami csak még inkább színesítette a mi programunkat is. Mivel a résztvevők között sokan vagyunk már magunk is anyák, jó indok volt ez is egy kis motorozásra. Többen így tudták rávenni a párjukat vagy a családot, hogy részt vehessenek a Pest-megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Hungaroring Motoros Akadémia ingyenes vezetéstechnikai tréningjén, amit ismét csak motoros nőknek szerveztünk meg. 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...
Március 12. Landoltunk 3 hét után itthon. Életem nyaralása volt... Már gyanús volt, hogy hárman írtak...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!