14. Nemzetközi Női Motoros Nap 2020. május 2. szombat!

CSAK HAJTS!

Ha a motoros nők összefognak, még a nap is kisüt ijedtében

Tartalomjegyzék

11 nemzetkozi noi motoros nap vezetestechnikai trening 56Tényleg nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy az a negyvem motoros nő, akik a 11. Nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából május 6-án részt vettek a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Hungaroring Motoros Akadémia által szervezett ingyenes vezetéstechnikai tréningen, nagyon akartak tanulni. Még a felhők is szertefoszlottak egy napra.

Tényleg egész hétre esőt mondtak a meteorológusok, és még szombatra is 50% körüli volt az eső esélye. Mikor a szokásos módon reggel fél hatkor besomfordált a kislányom szombaton, és nem hallottam az eső kopogását, nem hittem a fülemnek. Mivel a rendőny le volt húzva, a telefonomon néztem meg, hogy milyen idő van kinn: talajmenti köd. Na az aztán szuper. Más sem hiányzott - gondoltam.

Már előző este, mikor elkeztődött a hatalmas vihar, elkezdett pittyegni a telefonom. Sorban jöttek a lemondó üzenetek: közbejött valami, beteg lett a gyerek, nem indul a motorom, bocs. Most ha talajmenti köd van, a maradék néhány ember sem fog ejönni, maradunk megint tizen, mint két éve. Mondjuk én tuti ott leszek, és páran írták a Facebookon is, hogy őket nem riasztja el az időjárás, meg persze az oktatók is ott lesznek.

HIRDETÉS (x)

Mikor felhúztam a redőnyt, hét ágra sütött a nap. Ezt sem nagyon akartam elhinni. Erre végképp nem számítottam. Sehol egy felhő, és a hőmérő szerint már közel húsz fok van kinn reggel 7-kor. Ez egyszerűen hihetetlen. 

Összeszedtem magam, gyártottam pár szendvicset, raktam be vizet bőven, és az előző évek tapasztalata alapján még naptejet is kentem az arcomra. A forró aszfalt sem semmi, de a Hungaroringen a vezetéstechnikai pályán semmi árnyék nincs, úgyhogy fő az óvatosság!

Úgy kalkulákltam, ha nyolckor elindulok, akkor odaérek időben. A többiek a Kerepesi úti Mekinél találkoznak félkor, egyszerre fogunk odaérni a Hungaroringre, ahogy tavaly is, útközben egy benzinkútról kikanyarodva csatlakoztam a menetoszlophoz.

Persze nem sikerült nyolckor elindulnom, így csak fél kilenc után valamivel értem oda. Nagy megdöbbenésemre sehol seni. Vagy mégis: a benzinkútnál találkoztam egy lánnyal, és pár perc múlva egy motoros rendőr is befutott. De hol van mindenki más? Gyorsan hívtam Brigiéket a PMBB-től, hogy mi a helyzet, ő annyit mondott nyugodt hangon, hogy már úton vannak. Ezek szerint valamit én néztem el.

Viszakerestem az előző esti Facebook posztom, és akkor fény derült a turpisságra: nem negyed kilenckor, hanem negyed 10-kor volt a találkozó megbeszélve. Egy órával elnéztem... az meg csak a szerencsén múlott, hogy nem egyedül kellett ott álldogálnom bután a ring bejáratánál.

Kilenc óra után szép sorban megérkeztek a többiek is, de a leglátványosabb az volt, amikor a mekis csapat érkezett meg. Jó sokan voltak. A motoros rendőröket a legtöbben már régi ismerőskét üdvözölték, és ismét velünk volt Fenyvesi Judit főtörzsörmester, aki jelenleg a BRFK állományának egyetlen motoros rendőr nője. (Korábban Bíró Melindával ketten voltak.)

 

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!