14. Nemzetközi Női Motoros Nap 2020. május 2. szombat!

CSAK HAJTS!

  • Női Motoros Nap
  • Polyák Lilla is velünk motorozott a 10. Nemzetközi Női Motoros Napon

Polyák Lilla is velünk motorozott a 10. Nemzetközi Női Motoros Napon

Tartalomjegyzék

10 nemzetkozi noi motoros nap 208Az Operett Színház énekes-színésznője, Polyák Lilla nemrég vette meg új motorját, egy Suzuki SV 650-est, így nem is volt kérdés, hogy ő is részt vesz a 10. Nemzetközi Női Motoros Napon.

Úgy érzem, az égiek is összejátszottak ezúttal, hogy minden tökéletesen sikerüljön 2016. május 7-én. Erről már reggel megbizonyosodtam, hiszen szinte csodával határos volt már az is, ahogy reggel a tréningre igyekvő csajokkal összefutottam.

Néhányan (legalább húszan) Budapesten, a Keresztúri út-Veres Péter út kereszteződésében található gyorsétterem parkolójában találkoztak, és innen indultak 9 órakor a Hungaroringre, a vezetéstechnikai tréningre. Én is kilenckor indultam ragyogó napsütésben, csak épp a XVI. kerületből. Még meg akartam tankolni Kistarcsán, hogy legyen nafta a tréningre.

HIRDETÉS (x)

Amikor a tankolással végeztem, és épp ki akartam kanyarodni a főútra, megláttam a csajok konvoját. Integettünk egymásnak, majd a legutolsó lány intett, hogy álljak be elé a menetoszlopba. Esküszöm megkönnyeztem, olyan megható volt ez a találkozás.

A Ring bejáratánál már többen is várakoztak. Rövid regisztráció és jogosítvány ellenőrzés után már mehetünk is be a pályára. A résztvevők rövid üdvözlése és a szervezők - a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Hungaroring Motoros Akadémia - bemutatkozása után három csoportba osztottak minket, és így folytatódott az oktatás.

A tréning három része az elmélet, a terep, és a lassú manőverezés volt. Az első kettőt a Motoros Akadémia instruktorai vezették, utóbbit a PMBB motoros rendőroktatói tartották.

Azt hiszem, ezúttal a legnagyobb sikere a terepezésnek volt, hiszen a többségnek ez újdonságnak bizonyult. Bár eleinte mindenki meg volt ijedve, hogy saját motorral kell majd a földes pályára menni, de az oktatók megnyugtattak minket, hogy a Motoros Akadémia 125-ös terepmotorjaival kell végrehajtani a gyakorlatokat. Így azért már mindjárt más volt a gyerek fekvése.

Sajnos az idő rövidsége miatt épp csak belekóstolhattunk az egyes feladatokba. A rendelkezésünkre álló 5 óra alatt ismét megbizonyosodtunk róla, hogy milyen keveset tudunk, és mennyire hasznos egy ilyen tréning. Minden motorosnak részt kellene vennie rajta legalább évente egyszer, mielőtt belevág a motoros szezonba.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Sokat agyaltam, megírjam-e ezt a bejegyzést. Tulajdonképpen semmi értelme, puszta nyivákolásnak hat. Gáz Szóval van ez...
Bővebben...
Júniusban voltam barátnőmmel az Onroados 48 órás tájékozodási túrán. Én kis naiv azt hittem, hogy...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!