14. Nemzetközi Női Motoros Nap 2020. május 2. szombat!

CSAK HAJTS!

Jövőre dupla jubileumot ünneplünk

Nemzetközi Női Motoros Nap 2015 2016-ban nemcsak a Nemzetközi Női Motoros Nap, hanem a Csajokamotoron.hu is 10. évét ünnepli majd, ez pedig kiváló alkalom lenne a közös ünneplésre.

 

Ismét elkészült a Nemzetközi Női Motoros nap idei logójának magyar fordítása, ami nagy elismerés az esemény alapítójától. A logó nemzetközi jogvédelem alatt áll, és más országoknak az angol és a francia fordítással kell beérniük.

A kanadai származású Vicki Gray motorversenyző, oktató és edző, 1983 óta motorozik. Eredetileg Ontarióból származik. Mióta elkötelezte magát a motorversenyzés mellett, ezereket tanított meg motorozni. Oktatott motoros rendőröket a Holland Antillákon, Európa számos országában versenyzett, dolgozott társedzőként a MotoGP versenyző Katja Poensgennel, rendezvényszervezőként besegített a híres asseni TT-n, és társműsorvezetőként dolgozott a Discovery Channelnél is.

HIRDETÉS (x)

Amikor 2006-ban megálmodta a Női Motoros Napot, célja annyi volt, hogy felhívja a közvélemény figyelmét arra, hogy egyre több női motoros rója az utakat, valamint bátorítani kívánta a motorozásra azokat a hölgyeket, akik eddig még nem merték elhatározni magukat. A rendezvényt az első két évben Kanadában és az USÁ-ban hirdették csak meg, de olyan nagy sikere volt, hogy már ekkor is több európai és ázsiai országban csatlakoztak a motoros nők.

2008-tól már nemzetközi esemény lett a női motoros nap, amelyet minden év májusának első szombatján tartanak világszerte. Habár az esemény kitalálójának csak annyi volt a célja, hogy ezen a napon minden motoros nő, aki teheti pattanjon motorra, és ahol dolga van oda azzal menjen, mostanra több országban szervezett programokkal, találkozókkal, tréningekkel, túrákkal és bulival várják a nőket ezen a szombaton a támogató szervezetek, kereskedések, illetve a női motoros klubok maguknak szerveznek közös programokat.

A Csajokamotoron.hu 2008-ban csatlakozott a rendezvényhez, 2009 óta szervezünk ingyenes vezetéstechnikai tréninget a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal karöltve, és női motoros felvonulást Budapesten. Idén is ez a program várja a motoros csajokat május 2-án.

Két éve a Budapesten, a női motoros felvonulásról készült képek bejárták a világot, és az idei programjainkról tudomást szerezve Vicki Gray, az alapító elismerte, hogy jelenleg Budapesten van a legnagyobb ilyen jellegű megmozdulás a világ minden részét figyelembe véve.

Szóba került az is, hogy jövőre ezen a napon Vicki is ide látogatna Budapestre, hiszen 2016-ban nemcsak a Nemzetközi Női Motoros Nap, hanem a Csajokamotoron.hu is 10. évét ünnepli majd, és ez az alkalom kiváló lenne a közös ünneplésre. Izgalmas fejleménye lenne ennek a csodás eseménynek.

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Írtam már róla a #neérintkezzegyébkéntfelőlemodamészahováakarsz blogomban, hogy vettem egy navigációs készüléket, melyre egy barátom szerzi...
Bővebben...
Karantén negyedik hét... vagy 14, ha úgy vesszük. Már számolni sem tudom, mióta vagyunk itthon. ​ Szerencsére...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!