14. Nemzetközi Női Motoros Nap 2020. május 2. szombat!

CSAK HAJTS!

Szent Flórián, Darth Vader és a Motoros Csajok

Tartalomjegyzék

6. Nemzetközi Női Motoros Nap a Hősök TerénRendkívüli meglepetésekben sem volt hiány a 6. Nemzetközi Női Motoros Nap pontosan megszervezett programjában. A hangulat pedig ismét a tetőfokára hágott.

 

Idén már harmadik alkalommal vártuk a motoros nőket szervezettt programokkal a nemzetközi Női Motoros Nap alkalmából. A szervezésben és a programok lebonyolításában ismét nagy segítségünkre volt a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Május 4-én reggel Vácon kezdtük a napot a József Attila sétány Duna parti aszfaltozott parkolójában, amelyet előző nap a helyi tűzoltóság tisztított le nekünk. Itt töltöttünk el jó pár órát, reggel 9-től délután 3-ig a pesti-megyei motoros rendőrökkel, akik ezúttal egy hölggyel, Bíró Melinda főtörzsőrmesterrel kiegészülve segítettek a résztvevőknek végrehajtani a motoros tudásukat fejlesztő gyakorlatokat.

HIRDETÉS (x)

Mivel május 4. egyúttal Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja is, ugyanezen a helyszínen tartották a városi tűzoltók is a megemlékezésüket. A lányok reggeli bemelegítése közben érkeztek sorban a tűzoltók a helyszínre. Mikor épp féloldalra átülve mentek a motorokon a résztvevők körbe-körbe, az egyik újonnan érkező lánglovag megjegyezte, hogy na, látszik, hogy ezt a feladatot a nők nem tudják megcsinálni. Kollégája világosította fel: "Nem látod, hogy ez mind lány?".

 

Három tűzoltó autó, köztük egy darus kocsi biztosította a látványos hátteret a gyakorláshoz a nap folyamán, az amúgy is gyönyörű helyszínen. Pihenésképpen a hölgyek is felmehettek a daruval 35 méter magasságba, ahonnan már egészen jó a kilátás a városra.

 

Az ebédszünetben locsolókocsiknak is jutott szerep, hiszen a tűzoltók egy baleset szimulálásaként egy autót gyújtottak fel, majd villámgyorsan el is oltották, ezzel is bizonyítva rátermettségüket. Természetesen ennél a bemutatónál is garantált volt a siker. 

Az ügyességi verseny helyezettjei

  1. Kapusi Csilla (Csincsu)
  2. Szauberer Nikoletta
  3. Tóth Szilvia

A napsütötte aszfalton órákig tartó gyakorlást egy háziverseny zárta, ahol az addig csetlő-botló hölgyek nagyon összekapták magukat, és végül igen szoros eredménnyel alakult ki a végső sorrend. A verseny után a motoros rendőrök felsorakoztatták a kis csapatot, és együtt, motoros biztosítással gurultak át a délutáni esemény helyszínére, az Andretti pizzériához.

 

A cikknek nincs vége, lapozz tovább!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

A héten nem készült kép, mert ahelyett, hogy gyógyulnánk most épp az egész család egyszerre...
Bővebben...
Ha az időjárás ilyen kegyes marad, és szépen lassan kúszik fel a hőmérséklet, akkor 1-2...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!