14. Nemzetközi Női Motoros Nap 2020. május 2. szombat!

CSAK HAJTS!

Egy nap csak nekünk!

havefun2008-tól már nemzetközi esemény lesz május első péntekén a motoros nők napja. Egyelőre hivatalosan csak Kanadában és az USÁ-ban vonulnak az utcára motorjaikkal/robogóikkal a hölgyek, de a szolidaritásunkról mi is biztosíthatjuk őket.

Vicki Gray az esemény megálmodója a női motorosokra szerette volna felhívni a közvélemény figyelmét, valamit bátorítani kívánja azokat a hölgyeket, akik eddig még nem merték elhatározni magukat. Május 4-én nem kell mást tenniük a motoros nőknek, csak felpattanni motorkerékpárjukra, bárhova is indultak.

Vicki egyébként motorversenyző, oktató és edző, 1983 óta motorozik. Eredetileg Ontarióból származik. Mióta elkötelezte magát a motorversenyzés mellett, ezereket tanított meg motorozni. Oktatott motoros rendőröket a Holland Antillákon, Európa számos országában versenyzett, dolgozott társedzőként a MotoGP versenyző Katja Poensgennel, rendezvényszervezőként besegített a híres asseni TT-n, és társműsorvezetőként dolgozott a Discovery Channelnél is.

HIRDETÉS (x)

Nem sokkal azután, hogy áttelepült Európába, hogy motorversenyzőként működjön, megalapította a RaceGirl Motorsport-ot 1999-ben. A cég bázisa Amszterdamban, Hollandiában volt egészen mostanáig, ugyanis nemrég települt vissza Torontóba, Kanadába. Az általa szervezett kurzusok, edzésnapok, a workshopok és sajátos edzésmódszere sok bátorsággal töltik el a motorozni vágyó hölgyeket, és ez hozzájárul a női motorosok számának növekedéséhez.

Hogy 24 éves tapasztalatát tovább kamatoztassa, nemrég megalapította a Motoresst, és immár harmadik alkalommal rendezi meg a nemzeti női motoros napot, amely egyre szélesebb kereteket ölt. Azért néhány fontos szabályra Vicki is felhívja a hölgyek figyelmét: habár a motorozás csodálatos, biztonságos, szórakoztató elfoglaltság lehet bármilyen életkorban, vezessünk óvatosan, soha ne lépjük át saját korlátainkat, és gyakorlottsági szintünket, viseljünk megfelelő védőfelszerelést, és soha ne igyunk alkoholt vezetés közben. Így egész biztos, hogy az irányítás a saját kezünkben marad!

Nyomtatás E-mail

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Leponyvázás után szembesültem vele, hogy a motorom egy póktanya, lógtak a hálók keresztül-kasul, és a...
Bővebben...
Mivel a jó idő csak nem lankad, így a holnapi napot is motorozással fogom tölteni,...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!