EseményekMotorverseny

Női győzelem a motoros dragversenyzésben

noi drag gyozelem 2Immár harmadik alkalommal írt történelmet a dragversenyek világában jeleskedő csajok egyike. Az NHRA (Nemzetközi Hot Rod Szövetség), a legnagyobb dragversenyek szervezője idén új, kiemelkedő teljesítményt nyújtó női győztest avatott.

Júliusban, az Ohio-ban található Norwalk-ban Karen Stoffer sikerrel katapultált, és így repítette magát a győzelem felé az Angelle Sampey elleni versengésben. Stoffer eredeti terve csupán az volt, hogy biztonságban, csak egy bizonyos szintet teljesítve, mindenféle kockázat nélkül érjen a célba. Az élet azonban nem vár fordulatot hozott számára, és az összesített pontozásban csakhamar a második helyre jutott, maga mögé utasítva három világbajnokot is.

A helyezésben való gyors előre jutás meglehetősen meglepte a versenyzőnőt. Végső ellenfele, Angelle korábban, 2002-ben már egyszer elé került a teljesítmények rangsorolásában, és legyőzte őt. Ez volt akkoriban a második, női dragversenyzők számára szervezett páros viadal, melyet 1982-ben a legelső ilyen megmérettetés előzött meg.

A kemény csajok küzdelmének harmadik történelmi eseménye volt idén júliusban. A rajt után vetélytársát a startlámpánál szinte állva hagyta, – mivel Angelle rosszul startolt – így Karen számára szabaddá vált az út ahhoz, hogy ő legyen az aktuális bajnok. Bár nem csak ő volt a második helyezett összesítettben, aki bejutott a végső küzdelembe, de ő volt az egyetlen az NHRA motorversenyzői között ebben az évben, aki három világbajnokot is legyőzve végzett.

Ezzel a példátlan teljesítménnyel Karen szilárdan megalapozta helyét az NHRA pro-stock versenytörténelmében. Elismerte, hogy voltak problémák az utolsó időmérők alatt, de nem keseredett el, mert ő is tudta, amit mindenki, hogy nem az a lényeg, hogy honnan indul az ember, hanem hogy hol ér célba.noi drag gyozelem 1

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük