EseményekMotorverseny

Női gyorsasági Országos Bajnokság, 1. forduló

mams noi bajnoksag 2011 1 127Sűrű hétvégét tudhatnak maguk mögött a gyorsasági motoros versenyző hölgyek.

A 2011-es első versenyhétvége a pénteki edzéssel kezdődött, amely sajnos nagyban emlékeztetett a 2010-es szezonra. Délután többször is eleredt az eső, igy a 3 edzésből összesen egyet lehetett száraz pályán teljesíteni, ami így inkább csak bemelegítésre volt alkalmas.

 

A szombaton megrendezett Road & Ride rendezvényén kevés hölgy indult a márkakupákban. A Suzuki GSX-R kupa 600-as kategóriájában Koncsek Hajnalkának, az ACIS Motorsport versenyzőjének a hetedik helyet sikerült megszereznie a fiúk között, a CBR kupában pedig Jakab Zsófia a BRO versenyzője a 15. helyen futott be a célba.

Vaslaki Timi, aki az első tesztnapok eredményei után Majzik Ibolya és Süli Eszter mellett már hivatalosan is a Horimoto Racing Team színeiben indul 2011-ben, a szervezők döntése alapján pályára léphetett a V2 kupa keretein belül, de a háromhengeres Triumph 676-tal elért eredményét nem értékelték a V2-es mezőnyben. Az edzés mindenesetre jót tett a teljesítményének, a nap végére sikerült jobban összeszokni az új motorral, ennek eredményeképpen a köridők is szépen javultak.

Vasárnap gyönyörű napsütés fogadta a versenyzőket. A női bajnokság első futama előtt zajló Superstock 600-as kategóriában Kovács Niki a No.1 Mini és Motoros Team versenyzője egyedüli nőként indult a fiúk között. Az időmérő edzésén a nyolcadik helyet szerezte meg. A versenyen gyengébben kapta el a rajtot, de a korábbi román bajnokkal folytatott kemény versengés után végül hatodikként intette le a kockás zászló.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A Női Gyorsasági Motoros Országos Bajnokság első futamának rajtrácsán 12 motor sorakozott fel. Már a rajt után történt néhány váratlan esemény, hiszen Kis Viki a Next Generation Hungary RT versenyzője ezres Kawasakijával a rajt után megelőzte Kovács Nikit. Végül az Európa-bajnoki harmadik helyezett megvédte a mundér becsületét, és 600-as Yamahája nyergében még az első kör vége előtt visszaszerezte első helyét, amit a verseny végéig meg is tartott.

Majzik Ibolyának a rajt után, a célegyenes végénél műszaki problémája adódott, így visszacsúszott a mezőny végére, több mint 10 mp-et veszítve idejéből. Szerencsére folytatni tudta a versenyt, és folyamatosan előzve versenytárait, végül a 4. helyen ért célba. Ezzel a Magyar bajnokság 600-as kategóriájában a végeredmény: 1. Kovács Niki, 2. Koncsek Hajni, 3. Vaslaki Tímea lett.

A Női Országos Gyorsasági Motoros Bajnokság 600+ kategóriájában Kis Viki foglalhatta el a dobogó legfelső fokát, akit egy teljes szezon kihagyása után Fidler Rita követett a második helyen, harmadikként pedig Lökös Klaudia végzett. Rita és Klaudia mindketten a BRO versenyzői, akik ebben az évben Power Girls Racing Team néven versenyeznek Szamosi Petrával kiegészülve.

Azokat a hölgyeket, akik a tavalyi évben nem értek el dobogós helyezést, a VII. Dunlop-Trophy for Ladies kupában is értékelték. A 600-as kategóriában az első helyet Kissné Kerék Anikó a MAMI SE versenyzője szerezte meg, őt Nagy Mónika és Szamosi Petra követte a dobogón. A 600+ kategóriában 1. Fidler Rita, 2. Lökös Klaudia, 3. Kis Anita lett a sorrend. 

A lányok összességében sikeresnek ítélték meg a hétvégét, hiszen az értékelések felosztásával szinte mindenkinek jutott kupa. Az első versenyen elért eredmények, a köridők javulása pedig egy izgalmas 2011-es szezont ígér.mams noi bajnoksag 2011 1 203mams noi bajnoksag 2011 1 202mams noi bajnoksag 2011 1 201mams noi bajnoksag 2011 1 200mams noi bajnoksag 2011 1 204mams noi bajnoksag 2011 1 205

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük