fbpx

Női gyorsasági kupa: Versenyzünk, mert jól esik

Elvesztett fogadások, és az előrejelzések igazra fordulása jellemezte ezt a mögöttünk álló, időjárás szempontjából igen csak kalandosra sikerült hétvégét.

A versenyzők kálváriája már pénteken kezdetét vette, szombat délután akár Noé bárkája is kiköthetett volna felvenni a boxokból az eső elől bemenekülőket. Mindenki ázott és fázott. Szerencsére mind a MAMS Női Kupa, mind pedig a Magyar Bajnokság és egyben VII. Dunlop-Trophy összes kategóriájának versenye kisebb bukásokkal ugyan, de sikeresen lezajlott.

A hölgyek hétvégéje hivatalosan pénteken 13,50 perctől vette kezdetét az első szabadedzéssel. A harmadik forduló meglepetésembere egy rég nem látott ismerős, Sövegjártó Petra volt. Petra 2005-ben a Női Európa Kupa (European Women’s Cup) 600-as kategóriájában életében először debütálva az év végi összesített harmadik helyezést érte el, csak egy ponttal lemaradva a második helytől. Három év kihagyást követően egyből a második helyre kvalifikálta magát a szombati rajtrácsra.

Az első szabadedzésen az időjárás még kegyes volt a lányokhoz, azonban a délutáni második szabadedzésre a beígért eső valóban megérkezett. Az esőgumik felkerültek a motorokra, és a mezőny legnagyobb része életében először kezdett tapasztalatokat gyűjteni, az esőben való motorozással ismerkedni.

MAMS Női kupa eredmények

1. Kovács Niki (5) 2:36.969
2. Vaslaki Tímea (88) 2:42.771
3. Majzik Ibolya (33) 2:40.101
4. Süli Eszter (32) 2:51.168
5. Nagy Mónika (37) 2:50.514
6. Szilágyi Dominó (53) 3:28.568

Szombat reggelre a jóslatok ellenére verőfényes napsütés köszöntötte a Hungaroringet és a versenyzőket. A szerelők és segítők szorgalmasan dolgoztak azon, hogy a motorokra ismét a száraz pályához való gumik kerüljenek fel. A hölgymezőny reménykedett abban, hogy az égiek megkönyörülnek rajtuk, és a kora délutáni verseny még száraz körülmények között bonyolódik le.

A rajt előtt fél órával az eső cseperegni kezdett, ezért az átgumizás megindult. Az eső pár percet követően csillapodni látszott, ami igen bizonytalan helyzetet teremtett. A száraz körülményekhez való gumi már nem lett volna jó, az esőgumi meg még nem volt teljes mértékben indokolt. Ekkor már inkább az eső után fohászkodtak a lányok, aminek meg is lett az eredménye: a rajtrácson sűrű cseppekben hullott az égi áldás.

A nyolc körös futamot végül nyolc lány vállalta a kilenc nevezőből, ezzel is jelezve, hogy a mezőny elszánt az első női hivatalos „wet race”-en való megmérkőzésre. Kis Viktória esőgumi híján nem mert felállni a vizes rajtrácsra.

Ajánlom másoknak is

Cseréld a bukósisakodat sapkára!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése

Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x