fbpx

Nézd hová mész!

kanyariv2Már Rambo is megmondta: “… az utat figyeld, mert abból vannak a balesetek…” Nos, a kanyarív gyakorlat mottója is valami hasonló.  Ahova nézel, oda mész!

Csapatban motorozáskor akarva-akaratlanul átvesszük az előttünk haladó tempóját, hibáit, és egy idő után automatikusan lemásoljuk azokat. Hajlamosak vagyunk az általa bemotorozott íveken haladni.

A kanyaríven való motorozás sikeressége ezredmásodperceken múlhat. Ha a vezető maga elé néz, és az úttesten vagy a padkán bármilyen úthibát észlel, könnyen elveszti a figyelmét, és könnyen megtörténhet a baj.

A gyakorlás célja, hogy a motoros ne maga elé nézzen, hanem a kanyarívet kövesse a szemével! A helyes kanyarív megválasztásának titka: fejét emelje ki, hogy a látómező a horizonttal párhuzamos legyen. Amennyiben tekintetével a kanyarívet figyeli, hamarabb reagálhat az esetleges problémákra.

Következő cikkünkben az egyensúlyozáson lesz a hangsúly. Ha nem akarsz róla lemaradni, iratkozz fel RSS-ünkre, valamint kövess minket a Facebookon és a Twitteren!

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x