fbpx
HírekMotor felszerelésMotorok

Nézd a sofőr szemszögéből: Innovv H5 sisakkamera

Innovv H5 sisakkameraManapság egyre inkább igaz, hogy amiről nincs felvétel, az meg sem történt. Ez nem csak a kemény edzésekre, hanem a motoros túrákra is igaz. Ha pedig élvezhető minőségben szeretnénk a bizonyítékainkat feltárni a haverok előtt, akkor minőségi sisakkamerára lesz hozzá szükségünk.

A piacon sokféle sisakra szerelhető akciókamera található. Van az, amit mindenki használ és vannak, amiket csak azok használnak, akik valamilyen véletlen folytán ismerkedtek meg egy márkával.

Nekem is egy ilyen van, azt egy barátom ajánlotta, mert ő már próbálta, és mert neki volt ideje átbogarászni az internetet, hogy arra, amire nekem kell melyik lenne a legjobb abban az árkategóriában, amire keretem van.

Azért, hogy egy kicsit táguljon a nézőpontunk, bemutatok egy újabb lehetőséget, az Innovv H5 sisakkameráját.

Ez az akciókamera már a megjelenésében is eltér az általában megszokott, kis téglalap alakú modellektől. (Nem is értem, az a forma annyira nem áramvonalas, hogy szinte ellenáll az akciónak.) Viszont ebből az is következik, hogy hiányzik róla a kis tévé, vagyis az LCD kijelző.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ez egyébként nem olyan nagy probléma, hiszen menet közben úgysem tudod nézegetni a kamera kijelzőjét, de az okostelefonra letölthető alkalmazáson mindent látsz, amit a kamera lát. Így könnyen be tudod állítani a kamera látószögét és az egyéb adatokat akkor is, ha adott esetben egyedül túrázol.

Innovv H5 menetrögzítő kamerával készült képek

innovv h5 sisakkamera 04 innovv h5 sisakkamera 02 innovv h5 sisakkamera 01 innovv h5 sisakkamera 03 innovv h5 sisakkamera 05

Az Innovv H5 megjelenése sokkal inkább emlékeztet egy kamerára, az optika csőrösen helyezkedik el a legkeskenyebb oldalán, így a bukósisakra szerelve nem fogja tolni maga előtt a szelet, hogy fölöslegesen rángassa a fejünket a menetszél.

A megjelenése nagyon professzionális, igényes anyagból készült, fémszerűre krómozott kemény műanyag háza fényesre van lakkozva. Látszik rajta, hogy tökéletesen tűri az időjárás viszontagságait is. A vízálló burkolat lehetővé teszi, hogy külön tok nélkül is bírja az esőt motorozás közben.

A kis méretű (10 mm x 32 mm x 55 mm) kamera a saját, 2400 milliamper/óra teljesítményű akkumulátorával a gyári adatok szerint akár 4-5 órát is kibír. A csomagban kapunk hozzá egy rövidebb és egy hosszabb USB töltőkábelt, amivel akár út közben is tölthetjük a kis masinát powerbankről vagy ha van olyan, a motorkerékpárunk USB csatlakozójáról. Így már csak a memória tárhelye szab határt a sisakkamera üzemidejének.

Motorozás közben – saját tapasztalataim szerint – ezek a legfontosabb szempontok, amikor kamerát választunk. A hosszabb etapok alatt, benzinkúttól-benzinkútig nincs lehetőség a kamerával molyolni. Vezetés közben nehéz arra is figyelni, hogy az akkumulátor nem merült-e le, a memóriakártyán van-e még elég hely.

Az Innovv H5 kamerába akár 512 GB-os SD kártyát is rakhatunk, így garantált, hogy minden fontos pillanatot meg tudunk örökíteni a hosszabb túrák alatt is. Ráadásul a 4K / 30fps és a 720P / 60fps felbontások között összesen hatféle videó minőség közül választhatunk, de ha fényképezni támad kedvünk, háromféle jpeg felbontásban is megtehetjük.

Az Innovv H5 kamerarendszer-csomag tartalma maga a kamera, az akkumulátor, egy USB kábel, és a sisakra való fogatáshoz kétoldalas ragasztók és felfogató műanyag elemek. Ha ennél több mindenre lenne szükségünk, például egy kormányra szerelhető konzol és a külső mikrofonnal ellátott USB táp külön megvásárolhatóak a kamerához.

De nézzük, mit mond az, aki már élesben is kipróbálta az Innovv H5 kameráját:

Nyáron 5 túrán használtam az Innovv H5 -öt.
Előnyei:
Vízálló: Ugyanazon esős napon a Sena 30k, Hevik esőnadrág, Büse vízálló kesztyű is mind elbukott, átázott, a 30k bedöglött. A H5-öt több egész napos esőben is teszteltem, bírja. (A TCX Gore-Tex csizma is bírta.)
Saját aksi: 4,5-5 órát bír (a GoPro 1,4 óra)
Külső USB táplálás: Akár a motoron lévő USB aljzatról is használható
Power Bank: Egész nap ment, kabátzsebben a powerbank, a harmonika kábelnek köszönhetően nem zavaró. A korábbi kabátzsebes megoldásokat nem bírtam, mert akadozott a kábel, de a harmonika vezetékkel ez nem probléma.
Felbontás: 2,7k 60 FPS tökéletesen elég, a fájl méret, 1.6 GB / öt perc
Külső mikrofonnal: nagyon jó a hangja, lehet vloggerkedni vele. Könnyű vele fényképet készíteni, akár menet közben is, egy gombnyomás.
Hátrány:
A beépített mikrofon esetén a hangfelvétel a szélzaj miatt nem élvezhető.
A saját aksijával elég hosszú a kamera (12 cm), powerbank-es táplálásnál jóval kisebb (8,3 cm), és így könnyebb is.

Hogy mi lehet még vonzóbb egy sisakkamera esetében? Természetesen az extra ajándék. Márpedig ha most a menetrogzitokamera.hu webshopban vásárolod meg az Innovv H5 kamerádat karácsonyra 2022. december 31-ig, illetve a készlet erejéig, egy powerbankot kapsz hozzá ajándékba.

5 1 vote
A cikk értékelése

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x