Hírek

Nesze semmi, fogd meg jól! – Megszűnik a baleseti adó

biztositasi ado 01Mielőtt még örömtáncot lejtenél a monitor előtt, nyugodj le, mert nem arról van szó, hogy neked jobb lesz, és kevesebbet kell majd fizetned. A pénztárcádon nem könnyítenek a biztosítók ezek után sem, csak másképp hívják majd az eddig a nyakadba akasztott plusz költséget.

Igen, a baleseti adó csak, mint fogalom szűnik meg 2019. január elsejétől, de te ugyanúgy fizetsz továbbra is. Az extra kiadásnak biztosítási adó lesz a neve, és nem külön tételként tüntetik fel, hanem bele lesz gyúrva a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjba.

Arról még nincs hír, hogy az új névvel illetett adó összege meg fog-e egyezni az eddig fizetett baleseti adó összegével, de nem lenne meglepő, ha a korábbinál nagyobb mértékű lenne a sarc.

A változás a jövő év eleje után esedékes, első biztosítási évfordulóknál lép életbe. Tehát, ha a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításod évfordulója január 1.-e, akkor ettől a naptól, ha pedig évközben van a szerződésed évfordulója, akkor pedig attól a naptól lesz feltüntetve az fizetési értesítőben.

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük