fbpx

Csajokamotoron.hu Motoros Magazin

Motoros nők hírportálja

Nemzetközi Autó, Motor és Tuning Show 2014

budapest motor fesztival 2014 10

Mivel motorozni veszélyes, a figyelemfelkeltés, az oktatás fontos eszköz a balesetek csökkentésében, megelőzésében. Amellett, hogy az ORFK-OBB standján meg lehetett csodálni a rendőrmotorokat, a rendőrség által alkalmazott technikákat, baleseti mentés-szimuláció is látható volt, illetve alkalom nyílt vezetés oktató szimulátorok kipróbálására is.

Aki kilátogatott az AMTS-re, a szezonkezdéshez szükséges kellékeket is megvásárolhatta a kiegészítőket forgalmazó standokon. Így egy-egy bukósisakhoz, motoros kabáthoz, kesztyűhöz kedvezményesebben juthatott hozzá, és kihasználhatta azt, hogy nem kellett több üzletet felkeresnie, mivel itt majdnem minden egy helyen volt, akárcsak egy jó szupermarketben. Aki pedig egyszerűen csak ajándékozni kívánt barátjának, családtagjának, kedvesének valamilyen motorozással kapcsolatos meglepetést, az is könnyen megtalálhatta a megfelelő vásárfiát.

Az EMAT-nak otthont adó csarnokrészben kapott helyet a Budapest Tattoo Expo is, ahol számtalan rögtönzött tetováló szalonban berregtek az elektromos tűk, és készültek a szebbnél szebb motívumok végtagra, hátra, hasra egyaránt. A legszebbek díjakat is kaptak, akárcsak az épített motorok és autók. Büszkék lehetünk a magyar motorépítőkre, mert az eredményhirdetéskor gyakran hangzott fel sok jó ismerősünk neve, mely mondatokban minden esetben gratuláció, és egy-egy előkelő helyezés ténye hangzott el.

A színpadon folyamatosan folyt az élet. A közönség hol Pin Up Girl versenyt láthatott, hol pedig Csillagok háborúja divatbemutatót. Ennek nyomán a WC-nél már senki sem lepődött meg egy birodalmi rohamosztagoson, vagy egyenesen magán, Darth Vader-en, ahogy megkönnyebbülve és nagyokat „sóhajtva” indul tova a tömegbe, hogy újra rendet teremtsen az erőben.

Akinek maradt még jártányi ereje, az átlátogathatott a tuning autók közé és a járműtörténeti kiállításra is. A sok száz autócsoda, a fanatikus építők munkája sokszor sokkoló, sokszor ámulatba ejtő látványt és hangélményt nyújtott, akárcsak a színpadon zajló események. Mindig akadt olyan mozzanat, mely odaszegezte az ember tekintetét valamire, legyen az tüzet köpő rúdtáncos lány, vagy a színpadon bemutatózó street fighter motoros.

Amennyiben friss levegőre vágyott, a fáradt látogató megcsodálhatta a Gymkhana Országos Bajnokság résztvevőinek és a Street Fighter motorok lovasainak mutatványait. A motokrossz freesyle is képviseltette magát a kiállításon, így a nézők elámulhattak azon, hogy hogyan lehet kétkerekűből légi jármű, ha csak néhány másodperc erejéig is.

És akinek mindez nem volt elég, az a Zero Motorocycles elektromos motorjait is kipróbálhatta, míg gyermeke mini motorral körözhetett egy rögtönzött gyerekpályán. A legkisebbek békebeli, még lemezből sajtolt, restaurált, pedálos játékautóval vagy vízi biciklivel köthették le kifogyhatatlan gyermeki energiájukat.

Az esemény keretein belül tartott sajtótájékoztatót a Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál szervező csapata, és a Harley-Davidson Budapest is.

Még nincs vége, lapozz!

Ajánlom másoknak is

Lepd meg a szerelmed egy páros motoros karkötővel Valentin napra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 votes
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x