EseményekKiemeltMotorverseny

Nemcsak halálos baleset, hanem lánykérés is volt az idei Dakaron

Sara Garsía Alvírez Dakar 2022 pódium eljegyzés

Sajnos az idei Dakar rali sem múlt el halálos baleset nélkül. Ezúttal egy 20 éves francia szerelő vesztette életét, mikor járművük egy helyi teherautóval ütközött a verseny zárónapján.

A rossz hírek mellett azonban jó dolgok is történtek. A legfontosabb hír az, hogy az idei Dakar ralin rajthoz álló négy motortos hölgy közül mindenki beért a célba. Fáradtan, megtörve, de a nagyobb balesetet és sérülést mindannyian megúszták.

A negyedik helyen a francia Audrey Rossat végzett, összetettben ő lett a 98.

Harmadikként ért a célba a nők között a spanyol Sara García Alvárez, aki összetettben 75. ként haladt át a célvonalon.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A #98-as rajtszámmal versenyző spanyol hölgynek a teljesített verseny és a dobogón kapott érem mellett egész biztosan örök emlék marad, hogy párja, Javier Vega Puerta a pódiumon lepte meg a nagy kérdéssel, feleségül kérte szerelmét, amire a hölgy természetesen boldogan igent mondott.

Második helyen a sapanyol Sandra Gomez ért be a célba a nők között. Ő a vesreny alatt folyamatosan tudott javítani a helyezésén, így a végére összetettben 62. helyen futott be a célba.

MIrjam Pol Dakar 2022 pódium

A 2022-es dakar Rali női osztályának értékelését Mirjam Pol nyerte meg. Összetettben a 49. helyen érkezett be a motorosok között. A Rally2 osztály hölgyei közül Mirjam már a prológon is teljes gőzzel ment, megmutatva tapasztalatát és elszántságát. Ezzel már a kéthetes rali elején elég nagy előnyt szerzett női versenytársaihoz képest.

Az ideivel együtt a hetedik dakar raliját teljesítve a holland Mirjam már veteránnak számít a női versenyzők között. Idén is megmutatta, hogy ebben a mezőnyben ő a legkeményebb.

4 motoros nő indult a 2022-es Dakar Rally-n

Az Original By Motul kategóriában két magyar, ám nem magyar színekben versenyző motorossal is találkozhattunk. A romániai Gyenes Emánuel összetettben a 40., ebben a kategóriában az 5. helyet érte el, a szerbiai Saghsmeister Gábor pedg 27. lett, összetettben 106. helyen futott be.

A quadosok között Camelia Liparoti 6. lett,

Az autós szekcióban szitén találkozhattunk olyan hölgyekkel, akiknek a neve már nem ismeretlen. A korábban két keréken induló Rosa Romero Font 34. helyen ért célba sofőrtársával, a német Anette Fischer mellett társvezetőként szereplő svéd Annie Seel 15. lett csapattársával. A négy keréken idén először induló Laia Sanz 23. lett versenytársával. 

Mindannyiuknak gratulálunk, és reméljük jövőre ismét próbára teszik magukat és még a COVid sem fog már beleszólni a versenyzésükbe.

Rekordszámú női versenyző – Dakar 2019

 

Fotók: Facebook – Sara García, Dakar.com

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük