EseményekHírekMotorverseny

Nem voltam az a terepen motorozós fajta, de kipróbáltam az elektromos krosszmotorokat

ElectroBiker Talaria Sur-ron tesztnap PiliscsévÁprilis 22-én mentünk a férjemmel és egyik barátunkkal a Piliscsévi Motocross pályára, ugyanis az ElektroBiker teszt napot hirdetett, a Talaria és a Sur-Ron elektromos krosszmotorokra.

Bevallom őszintén, én nem vagyok az a terepen motorozós fajta, sőt egyenesen összeugrik a gyomrom, még annak a gondolatától is, ha a motorommal terepesebb utcára tévednék. Illetve ez így volt eddig. De elmesélem…

Jelentkeztünk a tesztnapra, de nem voltam benne biztos, hogy tényleg kipróbálom. Aztán felhívtak, egyeztettük ki, mikor, melyik motorral fog menni. Ekkor még mindig bizonytalan voltam, de mondtam, hogy nekem a legalacsonyabb kell.

Aztán eljött a szombat. Odamentünk picit hamarabb, hátha begyűjtünk pár hasznos infót. Terepen és a junior pályán lehetett motorozni. Így aztán láttuk Lövey Ádámot menni a pályán a saját Talaria motorjával, na ott láttam, hogy én tuti nem tudok majd így menni, ahogy ő. Ott volt Jeli Attila is, aki szeretett volna, mehetett vele is egy kb. 10 perces terep túrára is az elektromos motorokkal.

Egész nap nem sok lány jött, de egyik pillanatban megláttam egy női motorost. Ő az Attila-féle túrára ment, Sur-Ron gyerekmotorral. Mikor visszajöttek, egyből odamentem hozzá és kérdezgettem, hogy milyen élményei voltak, mert ő is csak utcai motoros volt. Ő olyan lelkes volt, hogy a lelkesedése rám is rám ragadt. Úgyhogy elkértem a Sur-Ron gyerek motorját, hogy had próbáljam ki a füvön.

Mentem egy kört, és hát tetszett. Úgyhogy akkor eldöntöttem, biztos megyek a pályán!

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

electrobiker talaria tesztnap 03 electrobiker talaria tesztnap 06 electrobiker talaria tesztnap 05 electrobiker talaria tesztnap 04 electrobiker talaria tesztnap 01 electrobiker talaria tesztnap 02

Eljött a mi időnk, hárman mentünk a pályára. Míg a férjem és a barátunk is ment 4-5 kört a 10 perc alatt, nekem két kört sikerült. Én az első körben rettentő félénk voltam, ijesztő volt, mikor el kellett kezdeni lemenni a lejtőkön. Furcsa volt a puha homokos talaj, meg az is, hogy mivel elektromos motorok voltak, szinte semmi hangjuk nem volt.

A második körben már sokkal ügyesebb voltam, ráéreztem. Aztán sajnos az időnk lejárt, átadtuk a motorokat az utánunk következőknek. Viszont én a nap végén nagyon boldog voltam! Leküzdöttem a félelmem, mentem a krosszpályán, és még élveztem is. Tetszett, hogy a motorok könnyűek voltak, 58-66 kg, így olyan volt kicsit, mintha biciklin ülnék, de ezek mentek sokkal jobban. A hatótávuk 60-80 km. A csúcsteljesítményük 4,2-8kw.

Talaria TL X3 Concept, TL 4000, TL 3000 motorokat lehetett tesztelni, és azokat a Sur-Ronokat, amiket Jeli Attila hozott.

Mi nagyon élveztük a napot, ajánljuk másoknak is, hogy ha legközelebb lesz ilyen lehetőség, mindenképp használjátok ki!

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük