EseményekMotorverseny

Negyedik éve versenyeznek a motoros csajok – Speedladies Cup 2017

speedladies cup 2017Július 7-9. között a csehországi Most versenypályáján rendezték meg az idei Speedladies Cup 3. fordulóját. A versenysorozatból még két futam hátra van, úgyhogy ha kedved támad a versenyzéshez, még te is csatlakozhatsz. 

A német motoros csajok által 2013-ban alapított versenysorozat már az eslő évében nemzetközivé vált. Abban az évben 5 országból érkeztek a motoros hölgyek a futamokra, hogy az SSP 600-as és a GP Open kategóriákban rajthoz álljanak.

Az évek során a résztvevők száma folyamatosan nőtt, így  – ha lehet egyáltalán ilyet mondani – a verseny 2017-re még nemzetközibbé vált. 2016 a kupasorozat számára is pihenő volt, de idén már összesen 10 európai országból érkeztek versenyzők, hogy megmutassák tudásukat a versenypályán. 

Ebben az évben sajnos magyar indulója egyenlőre nincs a kupasorozatnak. Az első évben, 2013-ban még három magyar versenyző is szerepelt a versenyen. Az ACIS Motorsport színeiben Koncsek Hajnalka, Jakab Zsófia Virág és Lökös Klaudia mérték ösze tudásukat szép eredménnyel a külföldi versenyzőkkel. 

Az élet azonban közbeszólt: a lányok férjhez mentek, és elkezdődött a családtervezés. A babázás pedig köztudomásúlag nem kedvez a motorversenyzésnek… legalábbis a nők esetében. 

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Az idei évadban összesen 5 versenyen mérhetik össze tudásukat a csajok. Ebből három versenyen már túl vagyunk: 

  • Április 28-30. Pannoniaring
  • Június 16-18. Rijeka
  • Július07-09. Most
  • Július 28-30. Brünn
  • Augusztus 25-27. Slovakiaring

Az eddigi három versenyen összesen 12 induló volt a két kategóriában (600 cm3-ig és 600 cm3 fölött), de persze továbbra is várják a nevezéseket ezen a linken. A következő versenyen a korábbiaknál is többen állnak majd rajthoz.

Azért is érdemes nevezni, mert a hölgyeknek a mindenkori nevezési díjból 30% kedvezmény jár. Ráadásul az utolsó versenyen értékes díjakat sorsolnak ki az összes induló nő között, így a szerencsések pl. értékes Shoei bukósiakot vagy Bridgeston gumikat vihetnek haza. 

speedladies cup 2014

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük