Hírek

Nálunk miért nem szerveznek városi fesztiválokat?!

stadtfestLezárt utcák, árusok, kis vidámpark, finom ételillatok, italos bódék, mini színpadok, vagy azok sem, zenei kavalkád – így néznek ki a német nyelvű területeken a „Stadtfest”-ek, vagyis városi fesztiválok. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő zenei helyszínt, amit a lehető legjobb ötletnek tartok! Nyáron ott jártam.

Ausztriában volt szerencsém egy Stadtfest-en részt venni. Először úgy éreztem magam, mintha itthon lennék valamelyik piacon, a tömeget illetően. Ahogyan haladtunk, utat vágva, mindenféle embert láttam.

A fiataloktól, az idősebbekig át, a rockerektől, a techno-rajongókig, vagy a tiroli népzene-kedvelőkig, mindenki megtalálta a helyét. Sörözők, borozók, keményebb italokat áruló bódék, sültek, pörköltek, lángosok, hamburgerek – minden, mi szem-szájnak ingere…

Elgondolkodtam, itthon mi van a városi bulikon: az étel és az ital rendben, de a zene… Az átlagember mit hallgat? A rádiót, abból is az átlagos zenét játszókat. És milyen együtteseket hívnak a városi ünnepségekre? Ilyeneket! A speciálisabb ízlésű embereknek ott nincs helye.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Pedig, itt nagyon élvezték a fesztiválozók azt is, hogy egy- vagy több napra, de le van zárva a város főutcája és csak a bulié a főszerep, ami remek kikapcsolódásnak bizonyul.

A kis zenei szigeteken pedig, öröm volt nézni az embereket. Volt egy nagy színpad, ahol, amikor ott voltam, szerencsére pontosan egy ausztriai metal együttes lépett fel, a Turbobier. Hallgass egy kis ausztriai fesztivál-hangulatot!

Amondó vagyok, hogy jó lenne átvenni ezt a szokást hazánkban is, legyen szó a kisebb- vagy nagyobb városokról. Vagy van ilyen itthon is? Ha esetleg nem hallottam volna róla…

Fotó: Mannheimer Morgen

Elégedett vagy a hazai fesztiválokkal? Szeretnél a városodban/faludban ilyen jellegű rendezvényeket?

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük