CsajokTetkó a csajokon

Nadia Bolz-Weber, a tetovált, volt-alkoholista prédikátor

Nadia Bolz WeberA majd’ 2 m magas, szétvarrt hölgy Denverben él, és ott található a gyülekezete is. A liberális kereszténység képviselője. Azokért akart tenni, akiket a társadalom kirekesztett. Nézzük, hogyan vezetett Nadia életútja odáig, hogy prédikátor lett!

Élt egyszer a Colorado-beli Denverben egy lány, akit Nadia-nak hívtak. Szülei középosztálybeliek voltak és kis keresztény közösségükben azt vallották, be kell tartani azokat a szabályokat, melyeket Isten szabott ki, mert csak azokat szereti, akik így tesznek.

Természetesen a fiatal leányzó lázadni akart és elkezdte keresni a hőn áhított szabadságot: ivott, drogozott, kommunákban élt, kirúgatta magát a főiskoláról.

A vallás viszont végig kísérte életét, mert csak nem nyugodott, meg akarta találni a számára megfelelőt. Volt wicca, unitárius és végül az evangélikus hit mellett tette le voksát, mert itt olyan Istenről hallott, aki gyakorolja a kegyelmet.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Füstös lokálokban adott stand-up műsorokat, s amikor öngyilkos lett egyik barátja, felkérték a búcsúztatója megtartására – itt érezte meg, hogy Isten jelen van. Rájött, hogy azokhoz az emberekhez, akik itt vannak, nem szól az egyház.

Leszokott az alkoholról és lelkésznek tanult. Denverben megalapította a House for All Sinners and Saints (Minden bűnös és szent háza) gyülekezetet.

Sokszor cinikus, csúnyán beszél, szét van varrva, de mégis vonzza az embereket, mert hitelesnek érzik. Istentiszteletein ősi keresztény himnuszok szólnak, nem pedig rock zene, mint ahogyan azt elképzelnénk…

A tetoválásai közül, a csuklóján a lutheri hitvallás található: „simul iustus et peccator” (egyszerre igaz és bűnös), felette Mária Magdaléna, Nadia példaképe.

Hívei között ugyanúgy megtalálható a kábítószerfüggő, a hajléktalan, az alkoholista, a meleg, a transznemű és a kertvárosi anyuka, apuka – érdekes lehet egy-egy vasárnapi mise, amikor ezek az emberek együtt hallgatják Nadia prédikációját, s máskor egymásra sem néznek az utcán…

„… akkor találtam rá legerősebb oldalamra, amikor engedtem, hogy sebezhető legyek, még akkor is, ha ez ellen küzdöttem is egész életemben” – mondja a tetovált lelkésznő.

Forrás: Kötőszó – Evangélikus közéleti blog
Fotók: Huffington Post, goodpixcool.com, BBC, Patheos

Nadia Bolz Weber3Nadia Bolz Weber3Nadia Bolz Weber3

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük