Hírek

Múzeumban a világbajnok motor

2nd Freestyle Chicara Motorcycles MF8O4969A korábbi világbajnok, a japán motorépítő mester, Chicara Nagata nagy megtiszteltetésben részesült. Egy new yorki galéria kiállította a világbajoki első és második helyezett motorjait.

A világhírű Ippodo Galéria összeállítot egy gyűjteményt, amit ‘Chicara Liquid Chrome’ névre kereszteltek el. Chicara Nagata, akinek építettmotorjai sorra nyerik a nemzetközi versenyeket, mester maga is részt vett a megnyitó ceremónián, ahol így nyilatkozott: “Izgatott vagyok, hiszen az Ippodo Galéria a munkámat egy egészen új közönségnek mutatja be. Nagyon élveztem, hogy egy csomó különböző emberrel beszélgethettem a megnyitó ünnepségen. Többségük soha nem gondolta, hogy egy motorkerékpár akár művészi alkotás is lehet.”

 

Az, hogy az épített motorkerékpárokat bevitték egy new yorki galériába, egyedülálló látványosságnak számít. Emiatt nem csak a motorok szerelmesei, hanem a legfontosabb TV csatornák, divat- és más életmódmagazinok is nagy érdeklődést mutatnak a kiállítás iránt. “Nagyon örülök a hihetetlenül széles körböl érkező pozitív visszajelzéseknek. Chicara kiállítása megerősíti az Ippodo Galéria küldetését, hogy a legjobb japán mesterek munkáit mutassuk be az amerikai közönségnek” mondta Shoko Aono, az Ippodo Galéria tulajdonosa.

A japán Chicara Nagata, 2006-ban első lett a hivatalos motorépítő világbajnokság Freestyle kategóriájában, de a 2007-es második helyezésével sem kell szégyenkeznie. Az Art Two fantázianevű gép, ahogy a korábbi győztes motor is, egy veterán Harley-Davidson Flathead blokk köré épült. Ezek a régi blokkok egyébként nagy népszerűeségnek örvendenek a felkelő nap országában. A japán motorépítési stílus pedig lassan Amerikába és Európába is begyűrűzik a motorépítő műhelyekbe.171208chicara2 lChicara 02chicara1

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük