HírekMotorokMotorozás

Motort készített az Airbus

light riderAz Airbus leányvállalata, az APWorks 3D nyomtatással, alumíniumból különleges motorkerékpárt készített.

A villanymotoros gép vázát 3D nyomtatással készítették el, ugyanis az APWorks újfajta gyártástechnológiák fejlesztésével foglalkozik.

A „Light Rider” nevet viselő motornak azért hálószerű a váza, mert csak oda és éppen annyi anyagot kapott, ami a maximális merevség elérése érdekében szükséges volt.

Lézeres eljárással ragasztották egymáshoz az alumínium-molekulákat, a váz több – egyenként mindössze 60 mikron vastag – rétegből áll össze, a rétegek számát növelték meg a strukturálisan fontos helyeken.

Ismerős lehet a forma, ami a természetben előforduló teherviselő szerkezeteket mintázza – nem is tudom eldönteni, mire emlékeztet leginkább…

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

A teljesen felszerelt gép mindössze 35 kg-ot nyom a mérlegen. A mindössze 8 lóerős hajtómotorral is eléggé fürgén száguld, a 68 km/órás utazósebességet pillanatok alatt eléri, és 60 km a hatótávolsága.

A kicsi és könnyű akkumulátor-csomag pedig nem csak tölthető, de egyszerűen cserélhető is.

Mindössze 50 darab „Light Rider” gyártását tervezi az APWorks, de valószínű, hogy ezek nem fognak hamar elkelni a piacon, hiszen az adók nélkül nettó 15,7 millió Ft-nak megfelelő vételár nagyon magas.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük