EseményekHírekMotoros találkozó

Motorozz a munkába! 17. Ride To Work Day, 2008. július 16.

rtw08bannerA növekvő benzináraknak köszönhetően várhatóan a motorosok száma is robbanásszerűen meg fog nőni világszerte. A motorkerékpár, mint közlekedési eszköz azonban nemcsak a világ üzemanyag-fogyasztását, hanem a nagyvárosok forgalmát is képes csökkenteni.

A világ motorosai ebben az évben július 16-án, 17. alkalommal demonstrálnak együtt a Ride to Work Day alkalmából. Ez a nap ugyanis alkalmas arra, hogy a társadalom és a politikusok figyelmét is felhívjuk arra, hogy manapság a motorozás nem csak egy szubkultúra. Az élet minden területén, minden szakmában találhatóak olyanok, akik a motorkerékpárt hétköznapi közlekedésre is használják, ezzel csökkentve a városi forgalmat, és növelve a nagyvárosokban a parkolóhelyek számát. És az sem elhanyagolható tény, hogy a motorozás az ingázás mellett a kikapcsolódásnak is tökéletes formája.

 

Ahogy a motorosok száma évről-évre nő, nagyon valószínű, hogy ebben az évben fognak legnagyobb létszámban csatlakozni a részvevők az akcióhoz. A statisztikai adatok alapján az Egyesült Államokban több mint 18 millió személyautót és kisteherautót használnak naponta munkába járásra (ami azt jelenti, hogy általában 1 járműben egy személy ül), és mindössze 200 000 a motorkerékpárok és a robogók száma a reggeli dugókban általában.

A „Ride To Work Day” már környezetszennyezési szempontból is jelentős, hiszen a korábbi évek tapasztalatai alapján idén arra számítanak a szervezők, hogy nyolcmillió kétkerekűvel indulnak majd reggel munkába az amerikaiak.

A demonstráció nemzetközi, az elmúlt 17 alatt számos ország csatlakozott a kezdeményezéshez. Németország, a Fülöp-szigetek, Nagy-Britannia, Franciaország, Izrael, Törökország, Equador mellett ideje lenne Magyarország motorosainak is csatlakozni. Tegyük meg az első lépést, és aki teheti, e hét szerdán, július 16-án autó helyett menjen motorral vagy robogóval munkába!3 ColorRoughestRide

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük