Hosszú motorozás

Long Way Round, Egyesült Királyság, 29 január 2014

A Hosszú motorozás (angolul: Long Way Round, hangalámondásban: Motoros kalandok, a könyv magyar címe: A hosszabb úton) egy 2004-es brit televíziós sorozat, DVD és könyv, mely Ewan McGregor és Charley Boorman 30 396 km hosszú motorkerékpáros útját követi Londontól New Yorkig. Kelet felé utaztak Európán majd Ázsián át, ahonnan átrepültek Alaszkába, és folytatták útjukat New Yorkba.

Figyelem! A következő összefoglaló spoilereket tartalmaz.

Stáblista

Alkotó(k) Ewan McGregor
Charley Boorman
David Alexanian
Russ Malkin
Rendező(k) David Alexanian
Russ Malkin
Főszereplő(k) Ewan McGregor
Charley Boorman
Főcímzeneszerző Kelly Jones
Zeneszerző(k) Rupert Gregson-Williams

Az út 2004. április 14-én kezdődött és július 29-én ért véget. A két színészt szintén motoron kísérte Claudio von Plata operatőr, az őket segítő terepjárókon a két producer, David Alexanian és Russ Malkin, valamint még egy, a sorozat zenéiért is felelős operatőr, James Simak. A Hosszú motorozáshoz BMW R1150GS Adventure motorokat használtak. Az úthoz McGregor és Boornam Ted Simon Jupiter’s Travels című művéből merítettek ihletet, akivel találkoztak az utazás mongóliai szakaszában. Három évvel később McGregor és Boorman Skóciából Fokvárosig motorozott, melyből újabb sorozat, DVD és könyv készült: a Hosszú motorozás lefelé.

A televíziós sorozatot a Sky One sugározta először Nagy-Britanniában 2004. október 18. és 2005. február 1. között, hét részben. A sorozat DVD-n megjelent ebben a formában, valamint tízrészes, bővített kiadásban is, ám Magyarországon nem kerültek forgalomba. Magyarországon a Viasat Explorer sugározta először a műsort 2005. szeptember 25. és október 9. között (a hétrészes változatban hangalámondással), majd folyamatosan műsorán tartotta.[1] A Vital TV 2008-ban Motoros kalandok – Ewan McGregorral, a hangalámondásban is használt címen tűzte szintén műsorára a sorozatot.[2] A két főszereplő útleírásait tartalmazó kötet a sorozat indulása előtt pár nappal, október 14-én látott napvilágot, mely magyarul A hosszabb úton címre keresztelve jelent meg (amit a második könyv, A hosszabb úton Afrikába is átvett).

Írj egy hozzászólást

Vendégként szólsz hozzá. Lent tudsz bejelentkezni.

Kedvelj bennünket

Motoros filmadatbázis

Blogok

Mióta karanténban vagyunk, olyan terülj-terülj asztalkám van nálunk, mint ide Lacháza. Hétvégén pl. egyik nap...
Bővebben...
Helyzetre való tekintettel egyre több időt tartózkodók otthon. Ennek egyik előnye, hogy kiülhetek az erkélyre...
Bővebben...

Rólunk

"A jó kislányok a mennybe mennek, a rosszak mindenhova"

A Csajokamotoron.hu magazin oldalain minden információt megtalálsz, ami a motoros nőket érdekli, amire szükségük lehet a motoros jogosítvány megszerzéséhez, vagy egy motoros túrához. 

Iratkozz fel a hírlevélre!