VIII. Őrvidék Kapuja Motorszentelés

VIII. Őrvidék Kapuja Motorszentelés

Mikor

2024/05/19    
10:00 - 14:00

Hol

Jánossomorja
Jánossomorja, Jánossomorja

Esemény típusa

VIII.Őrvidék Kapuja Motorszentelés

Ahogy minden évben, idén is megrendezzük a szokásos motorszentelésünket, és adománygyűjtésünket pünkösd vasárnap.
ŐRVIDÉK KAPUJA MBK JÁNOSSOMORJA 8. MOTORSZENTELÉS 2024.05.19. (Pünkösdvasárnap)
Kedves Barátaink! Szeretnénk bemutatni nektek röviden annak a két családnak a történetét, akiket az idei évben támogatnánk, a ti segítségetekkel!
Farkas Ibolya és családja (Mosonmagyaróvár)
Súlyosan autista fia mellett szintén súlyosan fogyatékos unokáját is egyedül neveli a mosonmagyaróvári Farkas Ibolya. Élettársát egy éve koronavírusban veszítette el.
Fia Bence, másfél éves koráig szépen fejlődött, elkezdett járni, beszélni. Hároméves korában derült ki, hogy autista, mégpedig súlyosan, emellett epilepsziás is. Egy egyszobás önkormányzati bérlakásban élnek. Ibolya születése óta gondoskodik, unokájáról, Benedekről is. „Amikor az unokám megszületett, a lányom lemondott róla, mi vállaltuk a nevelését. Benedek is súlyosan fogyatékos, az Éltes-iskolába jár.” Ibolyáék tavaly decemberben elkapták a koronavírust: élettársa kétszer is kórházba került, másodszorra viszont már nem tudták megmenteni az életét. A nagymama, édesanya egyedül maradt a két súlyosan fogyatékos gyermekkel.
Lelkes család (Jánossomorja)
Lelkes Annabella szülei Lelkes Ninetta jelenleg otthon van Annabellával gyesen. Apa Lelkes András a Flex-Fényben dolgozik szervíz technikus és értékesítőként. Annabellának két nagyobb testvére van a 8 éves Larina és a 4 éves Dominik. 2021-ben vàsàrolták a házukat Pusztasomorjàn. Annabella 2022.01.03.-àn született Mosonmagyaróváron. 4 hónaposan vették észre, hogy nem olyan a mozgàsa amilyennek lennie kell, egyik irányban sem fordult el csak hanyatt feküdt. Lusta babànak diagnosztizàltàk és vàratták őket. 9 hónaposan találták meg a tökéletes gyógytornászt, akinek a segítségével eljutottak a Győri neurológiára ahol pozitív lett az SMA szűrés. Onnan Budapestre irányították őket, majd 1 évesen Annabella megkapta állami támogatással a 760 millió forintos gén terápiát. 2 hónapot töltöttek Budapesten, addig az édesapa itthon munka mellett a két testvért làtta el. Annabella jelenlegi mozgása: Aktívan mászik. Heti 4 gyógytornára és heti 1 lovaglásra járunk. 4 havonta gyógytorna felmérés, félévente orvosi kontroll, és évente 3-szor 1 hét rehabilitàció Budapesten.
Szeretnénk veletek megosztani, hogy csapatunk idén lett 10 éves, ebben a néhány sorban szeretnénk megköszönni nektek, a sok támogatást, amit tőletek kaptunk! Sok szeretettel várunk titeket a rendezvényünkre, gyertek el minél többen!

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt