fbpx

Motoros csaj sárkányos tetkóval

Ahogy a filmben megjelenő tárgyak mindegyikének fontos szerepe van, a tetovált lány motorja sem kivétel ez alól. A fekete ratbike szintén a darkos, punkos halálmadár karaktert erősíti. Az tuti, hogy ez a szereplő nem divatból jár motorral, hanem azért, mert nincs pénze. Tehát a filmben megjelenő kétkerekű is egy olcsó, otthon fabrikált csótány.

Mivel a filmben a motor össze is törik, a forgatásra három egyforma motor készült Los Angelesben a Glory Motor Works műhelyében. A tulajdonos, Justin Kell a trilógia elolvasása után lebeszélte a rendezőt a színes sportmotorok használatáról, hiszen ő akkor már lelki szemei előtt látta a fekete café racert, ami a főszereplő talán egyetlen hű társa az egész film alatt.

Végül harminc napja volt a három, a hatvanas évek végéről származó Honda CB350-es beszerzésére és átépítésére. Mivel a filmben Rooney Mara a szerepe szerint igen gyorsan közlekedik, és nem riad vissza a terepen vagy hóban motorozástól sem, a motorokat úgy kellett megcsinálni, hogy bírják a forgatás alatt az igénybevételt.

Az első és legfontosabb az önindító felújítása volt, hiszen a forgatás alatt bírniuk kellett a motoroknak az újraindításokat. Ezt segítette a nagyobb akkumulátor elhelyezése is az ülés alatt. Persze ez önmagában nem lett volna elég a komplett blokkfelújítás nélkül, és a motorok az új kuplungon és a szelepeken kívül természetesen új fékeket és erősebb küllőket is kaptak.

Az első motor két hét alatt készült el, és a többihez csak akkor láttak hozzá, amikor ezt David Fincher, a rendező jóváhagyta. Míg készült a másik két motor, Kell elkezdte a főszereplőt, Rooney Marát megtanítani motort vezetni, hiszen a fiatal színésznő korábban még soha nem vezetett motort. Végül három nap alatt sikerült annyira belejönnie a motorozásba, amennyire a szerepe megkívánta.

A forgatás után Stockholmból ismét Los Angelesbe szállították a motorokat, hogy a műhelyben egy újabb műszaki felújítással felkészítsék őket a következő rész forgatására.


 

Olvasd el a cikket a motorról angolul az eredeti oldalon!A tetovált lány Rooney MaraHonda CB350 Scrambler A tetováltlányHonda CB350 Scrambler A tetováltlányHonda CB350 Scrambler A tetováltlány

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x