fbpx
EseményekMotoros találkozó

Motoros Búcsú Ecséden negyedszerre

szentkutvolgye zarandoklat 2010 05A szombati egész napos változékony és felhős időjárásnak köszönhetően a meghirdetett időpontól eltérően 14:30-kor kezdődött meg az ünnepi szentmise.

2010. május 7-8-án rendezték meg a negyedik kerékpáros és motoros zarándoklatot, Motoros Búcsút Ecséd település szélében található Szentkút-völgye Boldogságos Szűz Mária kápolnánál. A kifejezéshez méltóan sokan érkeztek motorral, hogy tiszteletüket fejezzék ki védőszentjük, egyben Magyarország pátrónája előtt.

Az esemény a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány, valamint két másik szervezet, a Motorosok a Motorosokért Alapítvány és kezdeményezésükhöz csatlakozó Hatvani Motoros Egyesület közreműködésével jött létre, amelynek célja többek között a fiatalok, illetőleg a motorsport iránt érdeklődők közösségé formálása, a balesetmentes közlekedés hangsúlyozása a már tapasztalt, régi motorosok jelenlétével. A motoros szervezetek kezdeményezésében létrejött „búcsú” fő célja a Mária tisztelet megőrzése.

A két napos esemény május 7-én este kezdődött, az érkező zarándokok köszöntésével. Az érkező motorosokat az alapítvány kuratóriuma, valamint a helyi település polgármestere köszöntötte, aki elmondta, hogy ezt a hagyományt a Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány nagyon fontos feladatának érzi, ahogyan ő maga is, hiszen „…lassan öt éve működő kezdeményezés folyamatosan fejleszti a turizmust, viszi a település jó hírét.”

A polgármester úr elmondta azt is, hogy még van mit fejleszteni a településen, mint például az útviszonyok, a szálláshelyek kibővítése, de azon munkálkodnak, hogy pályázat útján ezt megoldják, az ide igyekvő zarándokokért.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Rimóczi Béla a MOTaMOT képviselője egyszerű, ámde lényegre törő megnyitó beszédében hangsúlyozta; „a motorosok számára különös helyet foglal el ez a szenthely, hiszen Mária tiszteletét őrzik, s nekünk motorosoknak különösképp fontos mindezt tisztelnünk, hiszen védelmezőnk a Szűz Mária, akihez oltalomért fordulhatunk.”

A köszöntőket követően került sor a fáklyás keresztúti imádságra, amelyet nagy áhítattal éltek meg a résztvevők.

A második napon a délelőtti órákban érkező motorosok először a kápolnában tették tiszteletüket, majd 11 órakor ünnepélyesen fogadták az immáron nagy lélekszámú csoportot, a közreműködő szervezetek képviselői.

Az egész nap változékony és felhős időjárásnak köszönhetően a meghirdetett időpontól eltérően 14:30 órakor kezdődött meg az ünnepi szentmise, amelyet főcelebrált Kádár István apát, kanonok, koncelebrált Dóbiás Zalán, Kóka plébánosa.A szentmise idén is hangsúlyozta az Égi Édesanya tiszteletét és a biztonságos közlekedés fontosságát.

A mise keretében került sor már-már hagyományos módon a kerékpárok és motorok, valamint tulajdonosaik megáldására, valamint a kezdeményezők által védelmezőjük tiszteletére állítandó szobor talapzatának megszentelésére.

A Szentlaposi Szűzanya Kápolna Alapítvány Kuratóriuma köszönetét fejezi ki a közreműködő szervezetek, a MOTaMOT Alapítvány és a Hatvani Motoros Egyesület mindenkinek, akik segítették az esemény létrejöttét. Ne feledjék, jövőre ugyan itt találkozunk, addig is Jó példával élni két keréken!szentkutvolgye zarandoklat 2010 01szentkutvolgye zarandoklat 2010 02

0 0 votes
A cikk értékelése

Irj cikket a Csajok a motoron oldalra!

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Subscribe
Visszajelzés

guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x