EseményekHírekMotorkiállítás

Motor Bike Expo rózsaszínben: látnivalók motoros nők számára

motor bike expo 2020 1Az új motorok bemutatójától a Női Motoros Európa Bajnokság beharangozójáig számtalan izgalmas dolgot tartogat a motorozás iránt rajongó hölgyeknek is Olaszország egyik legnagyobb és legszínvonalasabb motorkiállítása Veronában a jövő hétvégén.

A Motor Bike Expo nem első alkalommal színezi rózsaszínre a motorozás egét Olaszországban. A 2020. január 16-19. között a veronai vásárvárosban megrendezésre kerülő motoros seregszemle soha nem hanyagolta el a hölgyeket. Az idei kiadás azonban még nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy számos nőket érintő újdonságot, érdekes kezdeményezést sorakoztasson fel.

„Másrészt – teszi hozzá Paola Somma, az MBE alapítója és szervezője valamint saját maga is motoros nő – egyre több nő kezd másképp közelíteni a motorkerékpárokhoz. Már nem elégszenek meg az utas szereppel, hanem aktívan és önállóan is részt vesznek a motoros életben, mikközben nem hanyagolják el a nőiességüket sem: vezetnek, divatosan öltöznek, összejöveteleket szerveznek, vásárolnak, utaznak és mindenekelőtt motoros álmaik vannak.”

Női Gyorsaságimotoros Európa Bajnokság

Az első női gyorsasági bajnokság világpremierje lesz a Motor Bike Expo 2020. A bajnokságot az IMF szponzorálja, és a CIV naptárát követi, de egy külön rajtráccsal, ahol Európa legjobb lányai versenyeznek majd. A hat fordult Misano, Imola, Mugello és Vallelunga versenypályáin rendezik majd meg.

Női motoros edzőtábor

motor bike expo 2020 3A Women Motors Bootcamp, vagyis a női motoros edzőtábor második kiadását az MBE 2020-on mutatják be. A nők napja alkalmából rendezett három napos rendezvény, amelyen kizárólag nők vehetnek rész március 6-8. között kerül megrendezésre Montagnana (PD) területén.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book
Olvass cikkeket a korábbi MBE-kről!

Ez a hatalmas női fesztivál egyesíti az extrém sportokért rajongó hölyeket, így lesznek motorosok, motorszerelők, pilóták és ejtőernyősök is a táborban. Ez az egyetlen kezdeményezés, amely ötvözi a szórakozást a motorozással és a légi tudományok tanításával. Minden tevékenységben résztvehetnek a kezdő és a profi motorosok is. Az egyik legérdekesebb programnak a hegesztő workshop ígérkezik.

Lucchinelli tesztvezetés

Cristiano, Marco “Lucky” Lucchinelli, a 2017-ben sajnálatosan elhunyt világbajnok fia ötlete alapján született meg az az iskola, amely többszintű oktatást szervez, stratégiai bázisuk az Adriai nemzetközi versenypályán van. A vezetői engedélyek megszerzéséhez szükséges tanfolyamtól kezdve a vezetéstechnikai tréningeken keresztül a versenyfelkészítésig minden motoros megtalálja náluk a számára érdekes képzést. A Motor Bike Expo-n az iskola oktatói állnak a motorosok rendelkezésére a külterületen, hogy teljes biztonságban tehessék meg az első métereket a motorkerékpáron.

motor bike expo 2020 2„A motorkerékpárnak nincs neme, sem férfi, sem nő – folytatja Paola Somma, aki 26 éve a Franciesco Agnolettoval együtt szervezi a motorosoknak szentelt rendezvényeket – inkább rendkívüli képességgel rendelkezik, hogy bárkinek egyedi megjelenést biztosítson és legyen az bármilyen stílusú szenvédély, a felhasználó ízléséhez alkalmazkodjon. A női motorkerékpározás néhány év alatt hatalmas növekedésnek indult, ezt bizonyítja az is, hogy a motoros ruházatokat gyártó cégek a pusztán utasoknak készült kínálatukat lassan átalakították a női pilóták igényeinek megfelelően.”

Tehát a Motor Bike Expon 2020-ban is sok különböző stílus keveredik majd össze a Veronafiere barátságos pavilonjaiban, amitől ez a kiállítás mindig más, mint a többi. Noha mára a kiállítás a motorkerékpár piac szereplői számára kötelező programmá vált, az MBE-n ennek ellenére egyedi, ünnepi légkör valósul meg minden motorrajongó számára.

 

Te ott leszel?

Páros motoros karkötők a CsamShopban

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük