EseményekHírekMotorverseny

MotoGP világbajnokok 2022: Francesco Bagnaia és a Ducati Desmosedici GP22 megnyerte a MotoGP világbajnoki címét Valenciában

Ducati Desmosedici GP22 Francesco Bagnaia moto GP világbajnok 2022Francesco Bagnaia és a Ducati Desmosedici GP22-es motorja beíródik a motorkerékpározás történetébe, hiszen vasárnap megnyerte a 2022-es MotoGP világbajnoki címét.

A MotoGP történetében először fordul elő, hogy egyazon nemzet versenyzője és motorja nyer világbajnoki címet.

Egy varázslatos kombináció, amely csak Olaszországban lehetséges: a világ leggyorsabb motorjának – a Desmosedici GP22 – szakértelme és technológiája, Francesco Bagnaia szenvedélye, tehetsége és elszántsága, aki egy történelmi visszatérést követően nyerte meg a bajnoki címet, amelyet még soha egyetlen más versenyző sem ért el a királykategóriában. A Ducatisták vörös áradata, akik szenvedtek és örültek a bajnokság során.

Egy olyan versenyzői történet, amely megismételhetetlen bárhol máshol a világon, amely Borgo Panigale-ban kezdődik, az Emilia-Romagna motorvölgyének szívében, a technológiával és innovációval, és találkozik Torinóval, Francesco Bagnaia szülővárosával, amíg Pesaróba érkezik, ahol Pecco él, és ahol világklasszis versenyzőként élte meg a felszentelést.

A Ducati számára, amely az egyetlen nem japán márka, amely képes világbajnoki címet nyerni a MotoGP-ben, ez a második versenyzői világbajnoki cím a Casey Stoner által 2007-ben szerzett cím után.

Ha már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy meg kellene tanulni motorozni, életed legnagyobb kalandja most kezdődik.
Töltsd le ingyenes e-bookunkat, amivel megteheted az első lépéseidet a motorossá válásod felé!
Add meg az adataidat és már érkezik is a postafiókodba az ingyenes e-book.
5 lépés a motorozás felé ingyenes e-book

Ez a siker minden szempontból rendkívül pozitív pillanatban érkezett a vállalat számára, és soha nem látott módon fejezi ki legjobban a “Stílus, kifinomultság és teljesítmény” értékeit, amelyek jellemzik a vállalatot.

Claudio Domenicali, a Ducati vezérigazgatója így fogalmazott vasárnap:

“Ez egy fantasztikus nap az egész Ducati számára! A Ducati Corse rendületlenül és elszántan dolgozott azért, hogy megszerezzük ezt a második MotoGP címet, ami miatt ma a szívünk megdobban az örömtől. A versenyzés annyira kötődik a Ducatisták szenvedélyéhez, és az én utam a Ducatiban is annyira kötődik a versenyzéshez, hogy ma igazán rendkívül boldog vagyok. Először is szeretnék gratulálni Peccónak, akinek hihetetlen szezonja volt, amelyben az volt a nagy érdeme, hogy mindig hitt, még akkor is, amikor a visszatérés lehetetlennek tűnt. Köszönöm a “három muskétásnak” Gigi, Paolo, Davide és a Ducati Corse és a Ducati Lenovo Team minden női és férfi tagjának, akik ezen a hihetetlen motoron dolgoztak, valamint a Borgo Panigale-ban dolgozó alkalmazottaknak, akik lehetővé teszik az ilyen érzelmeket. A világbajnoki cím nekik és minden Ducatistának szól. Hosszú hajsza volt, de ma a csapat olyan erős, mint még soha, és ez az eredmény rendkívül fontos, hogy levegyük a nyomást és minden eddiginél jobban koncentráljunk, hogy a jövőben is jól teljesítsünk. Tényleg hiszem, hogy ez egy nagyon pozitív út nyitánya lehet a Ducati számára.”

A kockás zászlónál Bagnaia diadalát hihetetlen lelkesedés fogadta a Ducati Lenovo Team boxában, a valenciai versenypálya Ducati lelátóján és a Borgo Panigale-ban is, ahol a Ducati munkatársai először a feszültségben, majd az örömben osztoztak, a cégnél felállított nagyképernyőre szegezett szemmel élve át ezt az utolsó futamot.

A Ducati számára most itt az ideje, hogy a Ducatistákkal és egész Bologna városával együtt ünnepelje a három koronát. A naptárban már bejegyzett időpont december 15., amikor az összes főszereplő együtt ünnepli ezt a fantasztikus eredményt. Az eseményről az elkövetkező hetekben további híreket közlünk.

Páros motoros karkötők a CsamShopban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük