fbpx

Molnár Alexandra és Szekeres Viktória is kijutott a Női Motokrossz Európa Bajnokságra


noi motocross europa kupa lengyelorszag 3VASÁRNAP

Warm-up: A szervezők is tanultak a poros első futamból, és jól feláztatták a pályát. Az első köröket a szerelődepóból néztem csak. Végére sikerült egész jó helyre feljönni, de a köridőm nem tetszett.

2. futam: Itt is kaptunk egy kis sarat. Ez volt a legrosszabb futamom a hétvégén. Nem éreztem a pályát, a rumplikon szenvedtem, túl sok hiba volt a motorozásomban. 34. lettem, és olyan versenyzőktől kaptam kört, akiktől nem szabadott volna. Kellett egy kis elbeszélgetés és egy jó alvás, hogy átgondoljam és kijavítsam ezeket a hibákat, ami úgy gondolom a harmadik futamra sikerült.

3. futam: 5 perc csúszással indították a futamot, mert a rendező úgy ítélte, szükséges még egy locsolás előttünk. Ennek az lett a vége, hogy már a felvezető körben hatalmasat bukott az egyik cseh pilóta.

A rajtkanyar csúszott, ott is összeakadtak néhányan, én pedig beszorultam mögéjük egy kis időre. Nem baj, az előző rajtok is hasonlóak voltak, tök utolsó helyről kezdtem felzárkózni. Próbáltam máshogy terhelni a motort, és bejött, mert egész gyorsnak éreztem magam a kigödrösödött részeken is.

Rengeteg bukás és összeakadás volt. Ami furcsa, hogy a sárga zászlót sokan körökön keresztül figyelmen kívül hagyták. Egy ponton érthető, mindenki küzdött a helyezésekért.

Előttem egy cseh versenyző ment néhány másodperccel, ő húzott, és a lekőrözéseknél sikerült is közelebb érnem hozzá, de nem tudtam bemenni elé. Mögöttem egy olasz lány jött, többször beszúrt, el is ment, de az utolsó körben túlvállalt egy ugrót, így vissza tudtam fordulni elé. 28. helyen értem be.

A három futam alapján 31. helyre soroltak be. Magával a helyezéssel nem vagyok elégedett, 4-5 versenyző van előttem, akikkel úgy gondolom tudtam volna tartani a lépést, ha kicsit jobbak a rajtjaim.

Viszont rengeteget tanultam a hétvégéből. Elengedhetetlen a fejlődéshez, hogy ilyen sűrű mezőnyben motorozzunk, és ilyen nehéz pályákon! Szerintem nem mondok sokat azzal, ha a mezőnyt a magyar első és másodosztályhoz viszonyítom.

Az összetett győztes egy dán lány, aki 15 éves, ez volt a második nagy versenye, mert a kora miatt csak a német vb-n engedték eddig indulni. Ő egy YZ 125-össel iskolázta le a mezőnyt, amire kb. 5 hónapja ülhetett fel. Mindhárom futamban stabil volt, és így az összetettet is elhozta. Azt hiszem ezentúl megéri figyelni rá.

Szeretném megköszönni Mindenkinek, aki segített eljutni Lengyelországba, aggódott értem vagy motivált a hétvége során!

Köszönöm Ulrich Jocinak, Gál Zolinak, Horváth Zsófinak és Kais Gabriellának, hogy ott lehettem!
Köszönöm Komló város polgármesterének, az évek óta tartó segítséget!
Köszönöm Korinak az autót, a biztatást és hogy a legrosszabb helyzetekben is tud valami jót mondani!
Köszönöm a Szekeres családnak a jó tanácsokat a pályán és a depóban egyaránt, és a szurkolást!
Köszönöm csapatomnak, a MAMI Team Fehérnek és Fehér Gézának, hogy mindent biztosítottak számomra a hétvégére!
Köszönöm Apa, hogy szereltél nekem és kibírtad szívroham nélkül, hatalmas teljesítmény!
Köszönöm a Pécsi Sörnek a hűsítőt, jól esett a nagy melegben!
Köszönöm MINDENKINEK, aki szurkolt, írt, hívott, aggódott értem, TI VAGYTOK A LEGJOBBAK!

 

NaNa

NaNa

Motoros újságírói pályafutásomat 1995-ben kezdtem gyakornokként a Born to be Wild Motoros Magazin szerkesztőségében. 2000-ben államvizsgáztam a JATE BMI Kommunikáció és PR szakán, diplomamunkámat "A Magyarországon kapható motorkerékpármárkák image és a vásárlói attitűdök" címmel írtam. 2006-ban alapítottam meg a Csajokamotoron.hu oldalt. További info itt

0 0 vote
A cikk értékelése
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x